08. marts 2012

Happening for ligeløn

Ligeløn er stadig et problem i kommunerne, mener Landsforeningen for Socialpædagoger, der afholdt en happening foran KL-huset i dag. KL er uenig.

I dag kl. 15.30 blev der foran KL-huset afholdt en happening, hvor Landsforeningen for Socialpædagoger og FOA gjorde opmærksom på, at der stadig er et løngab mellem mænd og kvinder i den offentlige sektor.

”Ligeløn er mere end spørgsmålet om, at mænd og kvinder laver det samme til den samme løn. Det handler både om samme løn for samme arbejde, men også om samme løn for et arbejde af samme værdi. Mandefagene vurderes normalt højere end kvindefagene på trods af, at de kræver en lige lang uddannelse,” forklarer Jan Hoby, som er næstformand for Landsforeningen for Socialpædagoger.

KL: Ikke noget problem
I KL afviser man påstanden om, at der skulle være et ligelønsproblem i kommunerne. 

”Vi står undrende over for den påstand, at der skulle være et ligelønsproblem i kommunerne,” siger formanden for KL’s Løn- og Personaleudvalg, Michael Ziegler.

”Lønkommissionen har undersøgt spørgsmålet til bunds og konkluderede klart, at der hverken var et ligelønsproblem eller et problem med for lave lønninger i kommunerne. Den form for ligeløn, som nogle organisationer ønsker, er lige løn for forskelligt arbejde. Det synes KL, er en helt forkert vej at gå,” siger han.

Fagbevægelsen har ikke været skarpe nok
Indtil videre har kommunerne ikke tabt nogen sager omkring ligeløn, hvilket Jan Hoby anerkender. 

”Det vil jeg tage på mig. Fagbevægelsen har været alt for dårlig til at køre de her sager. Vi kunne godt have været skarpere,” siger Jan Hoby.

KL fik abekage
Flere af deltagerne ved happeningen var klædt ud som Pippi Langstrømpe, hvilket skulle symbolisere en pige, der tør stille krav, i dette tilfælde om ligeløn. Budskabet var, at det er op til kommunerne at hjælpe med til at bidrage med ligeløn, når der i 2013 skal forhandles en ny overenskkomst.

"Aben" blev derfor sendt videre til KL, illustreret ved at der blev overrakt en Hr. Nilsson-kage til afdelingschef i KL Lene Møller. 

Opdateret den 8. marts klokken 16.40

 

YDERLIGERE MATERIALE

  • LINK

    Flere kvinder på de kommunale chefkontorer