03. maj 2012

Minister vil gøre Vadehavet til naturarv

Miljøminister Ida Auken forsøger nu at få opbakning fra de fire Vadehavskommuner til at gøre den danske del af Vadehavet til UNESCO verdensnaturarv. Men én kommune er skeptisk.

Miljøministeriet spørger nu de fire Vadehavskommuner Esbjerg, Tønder, Varde og Fanø om de vil støtte op om at gøre den danske del af Vadehavdet til verdensnaturarv. I 1995 afviste kommunerne forslaget.

”For mig er det helt centralt, at man lokalt bakker op om så prestigefyldt en udpegning. Jeg tror, tanken om så flot en udpegning har modnet sig de seneste knap 20 år. Vi har fået en velfungerende nationalpark i området, og jeg fornemmer, at holdningen til udpegningen er vendt,” siger miljøminister Ida Auken.

I dag er den del af Vadehavet, som ligger i Tyskland og Holland udpeget som UNESCO verdensnaturarv.

Skeptisk borgmester
Borgmestrene i Esbjerg, Varde og Tønder er positive over for ministerens planer, men ifølge DR P4 Esbjerg er Fanøs borgmester Erik Nørreby (V) noget skeptisk.

”Det hjælper ikke noget, at vi får det her fine stempel og siger, at det kan være med til at trække turister til vores område, hvis der så er mange af de ting, vi godt kunne tænke os, som vi så ikke kan få lov til,” siger han til P4 Esbjerg.

De fire Vadehavskommuner skal inden for den næste måned give ministeren svar.