24. februar 2012

Børnehuse skal forankres lokalt

Børnehuse for misbrugte børn skal indeholde tværfaglige kompetencer. Vi skal tænkte på børnenes bedste, siger Jane Findahl, formand for KL’s Børne- og Kulturudvalg.

I en artikel på Altinget.dk fredag slår Børnerådets formand Lisbeth Zornig Andersen et slag for, at de nye børnehuse bliver kommunalt forankrede, lokale og uden for sygehusene for at undgå vanskeligheder i samarbejdet.

Det forslag hilser KL velkommen og bakker op om, at arbejdet omkring børnehusene skal tænkes i helhedsindsatser.

”Børnerådets forslag ligger helt på linje med KL’s tanker. Vi skal tage udgangspunkt i det enkelte barns behov. Lægelig behandling indgår i behandlingen, men børnene har i langt højere grad brug for hjælp til at komme sig over seksuelt misbrug og vold. De indsatser foregår primært, præcis som Børnerådets formand siger, i de kommunale tilbud,” siger Jane Findahl.

”Det er børnenes behov for at komme videre i livet, der er det vigtige. Derfor skal der tænkes i en tværfaglig sammensætning af personale, således at indsatsen målrettes barnets behov, der både er lægelige, retslige, psykiske og sociale,” siger Jane Findahl.