02. april 2012

Borgere vil beholde gadebelysning

Borgerne i byen Skørping vil ikke lade kommunen overtage gadebelysningen.

Mens borgere landet over protesterer over, at kommuner tvangsforærer dem gadebelysning, er det omvendt i byen Skørping, skriver P4 Nordjylland.

Her ønsker man selv at beholde gadebelysningen, på trods af det koster penge for beboerne.

Nej til kommunen
Siden kommunesammenlægningen har Rebild Kommune tilbudt at overtage anlægget for at ligestille byen med de andre byer i kommunen.

Jørgen Paulsen fra Skørping Gadelysforening forklarer til P4 Nordjylland, at man ikke vil lade kommunen overtage gadebelysningen, da kommunen ikke vil betale for anlægget.

”Der er en værdi i vores gadelys, og der ud over har vi besluttet, at vi selv vil bestemme, hvornår der skal være tændt gadelys i Skørping. Kommunen har jo skåret ned på deres brændetid, så derfor vil vi betale de 400 kroner ekstra for at bestemme, hvornår vi vil have lyset tændt i Skørping.”

Stor opbakning
Borgerne i Skørping bakker op omkring gadebelysningen og det er kun fem af de 1.200 medlemmer der gennem årene har meldt sig ud af Skørping Gadelysforening. Det skyldes ifølge Jørgen Paulsen stædighed.

At der er andre kommuner der har foræret gadebelysning til private fællesveje, bekræfter Jørgen Paulsen i, at man lige så godt selv kan stå for belysningen.

”For det første kommer det til at koste nogle penge for at oprette nye målere på de enkelte villaveje, og så kan der risikere at komme uensartet gadebelysning i byen, og det har vi ikke ønsket,” siger Jørgen Paulsen.