KL

Nyhed

1-10 af 1253 resultater
 • Nyhed

  Debatindlæg: Kommunerne kan løfte den grønne omstilling på affald og cirkulær økonomi

  Som kommuner ønsker vi at understøtte og igangsætte den grønne omstilling og det bæredygtige samfund. Men det kræver, at staten understøtter kommunernes indsats, skriver Jacob Bjerregaard, formand for KL's Miljø- og Forsyningsudvalg, i et debatindlæg på Altinget.dk.

  Læs mere
 • Nyhed

  Så er programmet til årets råderumskonference på plads

  På Kommunaløkonomisk Råderum 2019 fokuserer vi på, hvordan man kan frigøre mere tid til kerneopgaven og skabe luft i budgettet til lokale prioriteringer. Du kan bl.a. høre kontorchef i KL Claus Ørum Mogensen fortælle om kommunernes udfordringer og muligheder for råderum samt forsker Søren Obed Madsen, der giver sit syn på, hvordan vi kan implementere de gode råderumsforslag.

  Læs mere
 • Nyhed

  Målrettede partnerskaber er handelsbyernes fremtid

  Forpligtende partnerskaber mellem de handelsdrivende, ejendomsejere og kommune er vigtigt for liv i byerne og for detailerhvervet. KL peger på ny lovgivning, inspiration fra udlandet samt mere vidensopbygning som løsningen til gavn for alle parter.

  Læs mere
 • Administrativ information

  Kom med på KL’s Miljøjurauddannelse

  KL’s Miljøjurauddannelse starter nyt hold i november 2019. Kom med på holdet og få tværgående indsigt i miljølovgivning samt styrket dine juridiske kompetencer i sagsbehandling indenfor natur, miljø og planlægning.

  Læs mere
 • Administrativ information

  Vejledende takster for skorstensfejerarbejde for 2019 og 2020

  Hermed følger oversigt over de vejledende takster for skorstensfejerarbejdet for 2019 og 2020.

  Læs mere
 • Nyhed

  Gode input fra KL’s klimatilpasnings-konference til en kommunal strategi

  Kommunerne skal mere aktivt på banen for at bistå borgerne, når de skal tilpasse sig fremtidige klimahændelser. Kommunale repræsentanter gav input til et samlet udspil til, hvad der er nødvendigt for at få klimatilpasningen op i gear.

  Læs mere
 • Nyhed

  Kom til konference om privat-offentlige bysamarbejder

  D. 18. september 2019 undersøges den stigende tendens til samarbejde mellem private og offentlige aktører i byen.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  Økonomiaftale 2020: Rum til at håndtere flere ældre og børn

  KL og regeringen har indgået en økonomiaftale for 2020. Aftalen sikrer, at der følger penge med, når der kommer flere ældre, børn, sundhedsopgaver og børn og voksne med diagnoser og handicap. Samtidig hæves anlægsrammen, og finansieringstilskuddet videreføres.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  KL: Regeringen skal rykke sig på økonomien

  Økonomiforhandlingerne går nu ind i den afsluttende og intensive fase. Afstanden mellem KL og regeringen er fortsat stor på afgørende punkter.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Kommuner og regioner vil have ny model for de 150 særlige pladser

  Hver tredje af de 150 særlige sengepladser i psykiatrien står tomme. Pladserne skal omlægges og blive en del af den almene psykiatri. Det skriver Ulla Astman, næstformand i Danske Regioner, og Martin Damm, næstformand i KL, i et debatindlæg.

  Læs mere