KL

Nyhed

1-10 af 1244 resultater
 • Nyhed

  Kommunerne overgår til LER 2.0 – SDFE og KL afholder informationsmøde

  Hvad er nyt i ledningsejerregistret, og hvad betyder det for kommunernes opgaver som ledningsejere, når graveaktørerne skal have adgang til ensartede og sammenstillede ledningsoplysninger via LER 2.0 senest i juli 2023? Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering (SDFE) afholder i samarbejde med KL to informationsmøder, hvor I som kommune kan få mere viden om LER 2.0. Møderne afholdes 10. december 2019 i Silkeborg og 12. december i 2019 i KL i København.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  Kommunale budgetter i hus på rekordtid

  Trods væsentligt kortere tid end normalt, er det lykkedes kommunerne at lande budgetterne for 2020 inden for den aftale ramme med regeringen. KL’s formand roser kommunerne for stærkt sammenhold.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Budgetloven på værksted

  Siden budgetloven kom til, har udviklingen i kommunernes serviceudgifter været markant lavere end velstandsudviklingen, og det har formentlig i sig selv været medvirkende til en stadig større debat om kvaliteten af den offentlige service, skriver Kristian Wendelboe, administrerende direktør i KL, i et debatindlæg.

  Læs mere
 • Nyhed

  Skal du med til Kommunaløkonomisk Råderum 2019?

  Du kan stadig nå at tilmelde dig til årets råderumskonference d. 28. november. Vi har nemlig rykket tilmeldingsfristen til d. 20. november. Til gengæld kan du se frem til en dag, hvor vi sætter fokus på, hvordan man kan frigøre mere tid til kerneopgaven og skabe luft i budgettet til lokale prioriteringer.

  Læs mere
 • Nyhed

  Flere oplever problemer med stigende grundvand

  Stigende grundvand skaber problemer flere steder i landet, viser ny Momentum-undersøgelse. Kommunerne efterlyser en mere sammenhængende lovgivning på området, hvis man skal komme klimatilpasningsproblemerne til livs.

  Læs mere
 • Debatindlæg

  Debatindlæg: Gamle industriområder skal give plads til flere borgere og virksomheder

  Nyt lovforslag om lugtkrav giver kommunerne bedre muligheder for at udvikle nye bydele i gamle erhvervs- og havneområder, skriver Jacob Bjerregaard i et debatindlæg.

  Læs mere
 • Pressemeddelelse

  Udskydelse af boligforlig har konsekvenser

  KL-formand kalder det overraskende, at regeringen har valgt at udskyde boligforliget. Det medfører en ekstraregning til kommunerne, som forligspartierne må finde finansiering til.

  Læs mere
 • Nyhed

  Få en plads på KL’s Miljøjurauddannelse

  Sidste chance for at få en plads på det nye hold af KL’s populære Miljøjurauddannelsen med opstart i november 2019. Miljøjurauddannelsen styrker dine juridiske kompetencer i sagsbehandling indenfor natur, miljø samt planlægning og giver en tværgående indsigt i miljølovgivningen.

  Læs mere
 • Administrativ information

  Få inspiration fra Rudersdal om dataunderstøttet ledelse

  Koblingen mellem økonomiske data og det faglige output i velfærdsområderne: Det er lige præcis dér, at funktionsleder i Rudersdal Kommune Vibe Musaeus ser, at hun og hendes team skaber værdi. Dataunderstøttet ledelse står højt på dagsordenen i kommunen, og arbejdet med data har udviklet sig betragteligt de seneste år. Det er et arbejde, som til syvende og sidst skal kunne mærkes blandt kommunens borgere og virksomheder. Læs mere om Vibes erfaringer som optakt til KL’s nye netværk om dataunderstøttet ledelse, der går i gang i efteråret 2019.

  Læs mere
 • Information

  Nyt om hvilke lokalplaner der er omfattet af §8a vedr. fritagelse for stigning i grundskyld som følge af lokalplanlægning

  Mulighed for fritagelse for stigning i grundskyld som følge af lokalplanlægning gælder nu for alle lokalplaner vedtaget efter den 1. oktober 2017, uanset om der er tale om ejerboliger eller øvrige ejendomme. Det er fortsat op til kommunerne selv, at beslutte om man ønsker at gøre brug af fritagelsesmuligheden.

  Læs mere