Velfærdsteknologi

Flere nyheder

1-10 af 28 resultater
 • Guide

  Juridisk vejledning i brug af sensorer 2020

  Læs mere
 • Nyhed

  Hvordan kan velfærdsteknologi være med til at løse rekrutteringsudfordringerne på sundheds- og ældreområdet? Og hvad kræver det for at komme i gang?

  På KL’s konference om rekruttering og kompetencer på sundheds- og ældreområdet 2. december 2019 drøftes både kompetencebehovet, det at skabe og anvende velfærdsteknologi og hvilke etiske overvejelser det medfører på sundheds- og ældreområdet.

  Læs mere
 • Nyhed

  Blockchain i den kommunale administration: Perspektiver, potentialer og erfaringer

  KL og KOMBIT har i et pilotforsøg i Høje-Taastrup Kommune afsøgt potentialer for blockchain i den kommunale administration.

  Læs mere
 • Nyhed

  Skærmbesøg kan give kommunerne økonomisk råderum

  Halvdelen af kommunerne er i gang med at implementere skærmbesøg i den kommunale praksis. En ny rapport fra PA Consulting tyder på, at yderligere implementering af skærmbesøg kan frigive knap 300 millioner kroner over fem år.

  Læs mere
 • Nyhed

  Teknologi med et borgernært fokus

  2018 har været et år, hvor brugen af velfærdsteknologi fortsat er på fremmarch. En ny rapport fra KL's Center for Velfærdsteknologi viser, at kommunerne fortsat afprøver og implementerer teknologi, og gevinsterne hentes, når borgeren fungerer som omdrejningspunkt.

  Læs mere
 • Nyhed

  Halvdelen af kommunerne besøger borgere via skærmen

  Borgere i hjemmeplejen og socialpsykiatrien får i stigende grad besøg af en ansat på en skærm. Halvdelen af kommunerne bruger teknologien i dag, og endnu flere har planer om at bruge den. Gevinsterne er blandt andet øget fleksibilitet, bedre mulighed for at overholde tider og mere diskretion. Man skal dog huske, at teknologien også har begrænsninger.

  Læs mere
 • Nyhed

  Video fra webinaret om brug af sensorer på ældreområdet

  Her finder du optagelsen af webinaret om brug af sensorer på ældreområdet i KL-huset den 23. august 2018.

  Læs mere
 • Nyhed

  Hvordan skaber man en forandringskultur, der favner velfærdsteknologien?

  I 2015 kastede Frederikshavn Kommune sig ud i et omfattende kompetenceudviklingsforløb, der skulle klæde lederne på til at understøtte arbejdet med velfærdsteknologi, gevinstrealisere og lede forandringer i tilgang og arbejdsgange. Her 3 år senere har velfærdsteknologien forankret sig i tankegangen, og det har gjort alting markant nemmere.

  Læs mere
 • Nyhed

  Kortlægning af barrierer og udfordringer i arbejdet med velfærdsteknologi

  KL har i samarbejde med 30 kommunale nøglepersoner fra hele landet kortlagt de 12 vigtigste barrierer og udfordringer i arbejdet med velfærdsteknologi – og opstillet en række bud på løsninger til hver af dem.

  Læs mere
 • Nyhed

  Velfærdsteknologier hjælper borgere og medarbejdere i kommunerne

  Velfærdsteknologier er i dag en almindelig del af hverdagen hos mange borgere og medarbejdere i kommunerne. En ny KL-undersøgelse viser, at skærmbesøg og digitalt understøttet træning gør hverdagen nemmere for borgere og styrker den faglige indsats i det nære.

  Læs mere