Klimatilpasning

Klimatilpasning skal op i gear

Klimaændringer kalder på klimatilpasning, derfor tager KL initiativ til at få klimatilpasning op i gear.

 

KL inviterede til to klimatilpasnings konferencer en teknisk og en politisk i det tidlige efterår 2019. Den mere teknisk orienterede klimatilpasningskonference blev afholdt d. 5. sept. 2019. Her samlede KL 60 kommunalt interesserede med det formål at bidrage til KL’s udspil for, hvordan kommunerne kan bidrage til, at borgerne kan tage større ansvar for klimatilpasningen og dermed bedre beskytte deres ejendomme.

 

Næste skridt er den Klimapolitiske konference, som afholdes d. 29. oktober 2019, hvor der åbnes op for dialog med kommunal- og folketingspolitikere.

 

Teknik og Miljø-bladet bragte den 20. august 2019 blandt andet en artikel af Jacob Bjerregaard, formanden for KL’s Miljø- og Forsyningsudvalg, der ridser behovet for en sammenhængende lovgivning og nye finansieringsmuligheder op, ligesom august udgaven af Teknik og Miljø-bladet også indeholdt en baggrundsartikel.

 

Derudover bragte magasinet MIT HUS, udgivet af Parcelhusejernes Landsforenings, en artikel, skrevet af KL's chefkonsulenter Nete Herskind og Lars Kaalund, om behovet for klimatilpasning der i omfang, omkostninger og udformning matcher det konkrete problem, som skal løses.

 

De tre artikler kan findes i pdf-format her:

 

  • PDF

    Teknik & Miljø August 2019 - Jacob Bjerregaard.pdf

  • PDF

    Teknik & Miljø August 2019 - Nete Herskind & Lars Kaalund.pdf

  • PDF

    MIT HUS, 43. årgang. Nr. 2 2019, Nete Herskind & Lars Kaalund.pdf

 

 For det fulde program og tilmelding til den Klimapolitiske Konferencen d. 29. oktober 2019 se her:

 

Arrangement

Konferencer og messer Klimapolitisk Konference d. 29. oktober 2019