Kommunale opgaver Teknik og miljø

KL's Klima & Miljø Topmøde 2023

Den 13.-14. april 2023 afholdes den store, årlige konference, hvor aktuelle emner indenfor klima-, miljø- og teknikområdet bliver vendt og drejet. Rammerne er Alsion og Skansehallerne i Sønderborg og Sønderborg Kommune er værtskommune. I år er temaet: Sammen om grøn omstilling.

Tilmeld dig nederst på siden

KL's Klima & Miljø Topmøde 2023

KL's Klima & Miljø Topmøde (tidligere Teknik- og Miljøkonference) er KL’s store årlige politiske konference på klima-, teknik- og miljøområdet. KL’s Klima- og Miljøudvalg byder som værter for topmødet op til politisk dialog, debat og vidensdeling. Deltagerne er kommunalpolitikere, folketingsordførere, kommunernes samarbejdspartnere og kommunale direktører og chefer på området.

Hvert år afholdes konferencen et nyt sted, så deltagerne kan opleve og blive inspireret af løsninger og projekter i hele Danmark. I år afholdes KL's Klima & Miljø Topmøde i Sønderborg, den 13.-14. april 2023, under temaet: Sammen om grøn omstilling.

Klimaomstillingen kræver en gennemgribende ændring af vores samfund, og vi vil alle føle forandringerne, enten som en del af omstillingen eller som følge af klimaforandringerne. Vores klima påvirker udseendet af vores landskaber, byer og lokalsamfund samt vores livsstil, så derfor er klimavelfærd vigtig.

I den aktuelle tid har det været tydeligt, at klima også skal ses i et sikkerhedspolitisk perspektiv. Danmark har oplevet en kold vinter, ikke kun målt med udendørstermometeret, men også fordi vi har skruet ned for varmen og sparet på ressourcerne hjemme, på arbejdet og i skoler og fritidsaktiviteter. Dette har ført til en følelse af knaphed på ressourcerne, og det bliver også klart, at grøn omstilling vil bidrage til at sikre os en uafhængighed.

Når vi tager fat på de svære greb og beslutninger i klimaomstillingen, er det helt afgørende for kommunerne at få skabt et ”følgeskab” med en række relevante aktører – heriblandt borgerne. Kommunerne kan ikke komme i mål med deres klimamål alene, men er afhængig af samarbejde og fælles ambitioner med fx forsynings- og transportselskaber, private virksomheder, kultur- og fritidsinstitutioner, civilsamfundsaktører og borgergrupper. Men følgeskabet går ikke kun den ene vej – kommunerne skal også kunne tilslutte sig, understøtte og bidrage med ”følgeskab”, til de aktører, der har det stærkeste drive og hvor ideerne, energien og kompetencerne er størst.

Med andre ord skal klimaomstillingen drives af samarbejde med virksomheder, forsyninger, borgere i et gensidigt følgeskab. Derfor skal det svære også træffes i det nære.

Hvad betyder det, når vi skal fremme en hurtig udrulning af fjernvarme, firedoble vedvarende energi på land, sætte solceller på tagene, lave klimatilpasning, udtage lavbundsjorde, omstille transport og kollektiv trafik mv.?

Dette - samt mange andre problemstillinger - sætter vi til debat i på KL´s Klima & Miljø Topmøde 2023. Alt sammen i dialog med førende fagfolk, kommunernes samarbejdspartnere på klimaområdet, ministre, ordførere – og først og sidst med kommunerne selv.

Vi glæder os til at se jer!

Pris

Prisen for kommunale deltagere er 1.950 kr. Prisen for ikke-kommunale deltagere er 4.050 kr.

Kontakt

Har du spørgsmål, kan du kontakte KMT-teamet på e-mail: kmt@komponent.dk

Tilmelding til KL's Klima & Miljø Topmøde

Tilmeldingen åbner den 5. januar 2023 kl. 10. Her vil også være link til hotelbooking.

Book en stand

Tilmeldingen er åben.

 

×

Log ind