Teknik og miljø Digitalisering

Smart City

Smart City-løsninger bruger data og ny teknologi intelligent til at optimere alt fra styring af spildevand til lyset i klasselokalerne og busruterne i Danmark.

Smart City er vokset til Smarter Denmark

Smart City-løsninger bruger data og ny teknologi intelligent til at optimere alt fra styring af spildevand til lyset i klasselokalerne og busruterne i Danmark.  Resultatet er bedre service, bedre balance i forsyning og ressourceforbrug og bedre grundlag for at træffe beslutninger. Men Smart City er ikke bare noget, der sker i byer. Det udvikles i hele landet, og meget ofte i samarbejde mellem kommuner, forsyningsselskaber og private virksomheder.

KL's Smart City-indsatser

KL deltager i det fællesoffentlige Smart City Partnerskab, er sekretariat for det fælleskommunale digitaliseringsprogram - Smart City Forum, og Smart City Mobilitet er en vigtig del af KLs Teknologisprings-initiativ. Teknik og Miljø varetager driften af hjemmesiden Smarter Denmark, hvor du bl.a. finder et Danmarkskort over kommunernes Smart City løsninger, og Smarter Denmark Network på LinkedIn, hvor du kan indgå i direkte dialog med andre smart city-faglige og modtage nyheder om Smart city.

Læs mere om vores initiativer her: