Bæredygtige bygninger Renovering

CO2-renoveringsværktøj

KL lancerer værktøj til at give kommunale bygherrer et overblik klimapåvirkningen ved renovering i forhold til nybyg. Formålet er at give de kommunale bygherrer et overblik over konsekvenserne for CO2-udledning, når eksisterende bygninger skal renoveres.

CO2-renoveringsværktøj 

KL og Transition har udarbejdet et CO2-renoveringsværktøj for at gøre det tydeligt, om det bedst kan betale sig at renovere eller bygge nyt. Regneværdien er CO2, og værktøjet skal underbygge politiske beslutninger om fremtidigt byggeri.

Formålet med CO2-renoveringsværktøjet er at give de kommunale bygherrer et overblik over konsekvenserne for CO2-udledning, når eksisterende bygninger skal renoveres. Værktøjet skal understøtte arbejdet med bæredygtighed i kommunale bygge- og renoveringsprojekter og synliggøre værdien af renoveringer af eksisterende bygninger. 

Værktøjet er senest opdateret 22. maj 2023. Du kan hente version 1.2 her. Versionen kan være tung at downloade, hvis du oplever problemer kan du forsøge med zip-filen nedenfor. Ellers kontakt konsulent i KL: Lærke Bjerre, LCBJ@kl.dk.

Værktøj

Værktøj CO2-renoveringsværktøj version 1.2

Download som zip-fil

Videoguide til CO2-renoveringsværktøjet

Transition har lavet en 20 minutters videoguide til, hvad værktøjet indeholder, og hvordan det bruges. 

 

CO2-scenarieberegner 

KL, Transition og fem deltagerkommuner vil i fællesskab udvikle et værktøj til at vurdere byggeriets påvirkning af klima og miljø i forskellige anlægsscenarier. De fem kommuner er: Favrskov, Aalborg, Roskilde, Skanderborg og Hjørring kommuner. Værktøjet skal både kunne lave tidlige og valide vurderinger af et nybyggeris klimapåvirkning. Samtidig skal der udvikles et metode- og vejledningsmateriale, som kan gøre det nemt for alle andre kommuner at tage værktøjet i brug. Projektet løber fra efteråret 2022 til medio 2024. Det forventes, at værktøjet bliver offentligt tilgængeligt på KL’s hjemmeside. Projektet er støttet af Realdania.

×

Log ind