Bygningsdrift Databaseret energiledelse

Aktuelt fra Projekt Databaseret Energiledelse

Herunder lægger KL nyt med relevans for projektet op løbende. Senest har KL udarbejdet sammen med en arbejdsgruppe under Projekt Databaseret Energiledelse lavet en oversigt over, hvad en kommune skal overveje inden de indgår i et ESCO-samarbejde. Derudover er KL's deltagelse i debatten om bygningsdirektivet fra EU.

ESCO - en mulig vej til grønnere bygninger

KL har lavet en guide til én af de mulige veje til grønnere bygninger i kommunerne – nemlig ESCO-samarbejder. Guiden er skrevet på baggrund af erfaringer fra en arbejdsgruppe bestående af kommunale ejendoms- og klimachefer samt private ESCO-leverandører.

Formålet med guiden er at give konkrete forslag til, hvad en kommune bør overveje før et eventuelt ESCO-samarbejde. Forslagene dækker blandt andet spørgsmål om finansiering, udbudsform og evaluering af samarbejdets resultater, hvoraf særligt sidstnævnte har kostet mange ressourcer og været kilde til uenighed i samarbejdet.

  • PDF

    Hvad skal kommunen overveje før et ESCO-samarbejde

 

KL går ind i debatten om Bygningsdirektivet

Ifølge Birgit Hansen, formand for KL's Klima- og Miljøudvalg, gør EU klimaet en bjørnetjeneste ved at fokusere enøjet på krav om renoveringer frem for at lade kommunerne vælge frit mellem de tiltag, der gør bygninger grønnere og sundere. Det kunne for eksempel være databaseret energiledelse.

Læs debatindlægget ved at klikke her.

Herunder kan du tilgå KL's holdningspapir om Energieffektiviseringsdirektivet (EED) og KL's specifikation af, hvilke data kommunerne har behov for adgang til for at udføre effektiv energiledelse i bygningerne.

  • PDF

    KL's holdningspapir vedr. EED, 22-2-22.pdf

  • PDF

    Dataspecifikation til energiledelse, 22-2-22.pdf

 

×

Log ind