Bæredygtige bygninger Bygningsdrift

Databaseret energiledelse

På siden for Projekt Databaseret Energiledelse finder du informationer om tilmelding til netværket, aktuelle udgivelser fra projektet, link til projektets hjemmesiden med resultater fra den indledende undersøgelse samt cases om kommunernes erfaringer med energiledelse.

KL arbejder på at sikre mere og bedre data til kommunerne om deres el-, vand- og varmeforbrug. Det er nødvendigt at have forbrugsdata på timebasis, hvis man vil lave indsatser, der forhindrer energispild, som for eksempel løbende toiletter eller lys, der står tændt i ubenyttede lokaler. Mange kommuner har kun data på årsbasis i forbindelse med deres årsregnskab, og det er ikke tilstrækkeligt. 

Det skønnes, at der årligt kan spares 10 pct. af energiforbruget fra år 2030, hvis de tilgængelige teknologier tages i brug til at styre bygningers drift ved hjælp af data om energiforbruget. Det kan også styrke sektorkoblingen, hvor fritstilling af data forbedrer forsyningsselskabernes mulighed for at planlægge deres leverancer efter det reelle forbrug i bygningerne.  

Nogle kommuner er nået langt i at anvende data om energiforbruget til at optimere forbruget. KL understøtter, at eksisterende viden og erfaring bliver delt mellem kommunerne, at showcases bliver delt med lovgivere og andre interessenter, samt at private leverandører og kommunale forvaltere bringes tættere sammen.

 

Netværk

Netværk Tilmeld dig Projekt Databaseret Energiledelse

Bliv en del af kommunernes netværk om databaseret energiledelse ved at skrive en mail til konsulent Isak Dyrløv Klindt på IDKL@kl.dk.

 

 

Bliv inspireret af kommunernes energiledelse herunder

Løbende indsamler vi cases om kommunernes forskellige succesoplevelser med energiledelse og deler dem herunder. 

I juni og august 2022 gennemføres en webinarrække om kommunernes brug af energiledelsessystemer (EMS), som alle i netværket kan deltage i. Hvis du ikke er koblet til webinarrækken kan du skrive til konsulent Isak Dyrløv Klindt på IDKL@kl.dk, som vil sørge for at tilmelde dig.

Efter hvert webinar deles en ny case herunder.

Case

×

Log ind