Sundhed Ældreområdet

Ældrekonferencen

Ældrekonferencen 2022 tager i år fokus på fremtidens ældreliv. Her vil vi diskutere problemerne, som ældrelivet i dag står overfor samt hvilke løsninger, der kan være på disse problematikker.

Gruppen af borgere over 67 år vokser med hastige skridt. Allerede i 2030 forventes det, at der er over 150.000 flere 80+ årige end i dag. Samtidig står vi i en akut og højaktuel mangel på arbejdskraft inden for sundheds- og ældreområdet. Det er derfor helt nødvendigt at tage hul på diskussionerne om, hvad vi forventer os af ældreområdet nu og i fremtiden, og hvordan vi skal få ressourcerne til at række og bruge ressourcerne bedst muligt.

Og måske som det vigtigste - hvad er det egentlig fremtidens ældre lægger vægt på, i forhold til det liv de ønsker at leve som gamle ?  

Derfor inviterer KL til konference under titlen ”Fremtidens ældreliv” og åbner her for diskussionen om: hvem er fremtidens ældre? Hvilke ønsker og behov har de? Hvad er god ældrepleje, og hvordan kan kommunerne indrette deres ældrepleje, så den svarer til fremtidens behov bedst muligt?

På konferencen kan du bl.a. høre forskere fra VIVE – Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd give deres bud på, hvordan kommunerne bør tilrettelægge deres ældrepleje. Fremtidsforsker Anne Skare Nielsen vil give sit bud på, hvem fremtidens ældre er, og partner i konsulenthuset Mobilize, Søren Barlebo Rasmussen, sætter perspektiv på, hvordan man som organisation kan omstille sig til forandring, og hvilket strategisk ledelsesarbejde, det kræver. Nicklas Brentborg fortæller i konferencens exitoplæg om, hvad der ifølge videnskaben er opskriften på det lange liv.

Konferencen har fem sessioner, hvor vi vil forsøge at give gode eksempler på at ”fremtiden allerede er her”  ved tilmelding til konferencen er muligt at tilmelde sig én .
Konferencens sessioner giver indsigt i innovative løsninger på ældreområdet bl.a. ved brug af kunstig intelligens, datafunderet forebyggelses tilbud, inddragelse af private aktører og civilsamfund samt tværfagligt og tværsektorielt samarbejde.

 Se programmet til Ældrekonferencen 2022 her.

Tilmelding til Ældrekonferencen 2022

Tilmeldingen er åben.

Stand til Ældrekonferencen 2022

Der er ikke flere ledige stande til Ældrekonferencen. Hvis du ønsker at komme på venteliste, kan du sende en mail til thkr@komponent.dk.

×

Log ind