Kommunale opgaver Sundhed og ældre

Praksisområder

Her kan du læse om praksisområdet, der omfatter privatpraktiserende leverandører til det offentlige inden for sundhedsområdet.

Privatpraktiserende leverandører

Praksisområdet omfatter privatpraktiserende leverandører til det offentlige inden for sundhedsområdet. Området reguleres af overenskomster, som er indgået mellem de enkelte praksis-organisationer og Regionernes Lønnings- og Takstnævn.

Bekendtgørelse om lægevalg ved flytning – vejledning til kommunerne

Den 15. december 2018 blev en ny bekendtgørelse om valg og skift af læge offentliggjort. Den har betydning for borgernes lægeskift bl.a. ved flytning. KL har udarbejdet følgende vejledning til kommunernes håndtering af lægevalg ved flytning.

Der er samtidig midlertidige udfordringer med den tekniske løsning, hvis borgeren flytter over en kommunegrænse og mere end 5/15 km væk, og ønsker at bevare sin nuværende læge, som har lukket for tilgang. Her kan borgerne pt. ikke melde flytningen elektronisk. Ligeledes er det endnu heller ikke muligt elektronisk at vælge en læge med lukket for tilgang udover 5/15 km. Der arbejdes på en løsning herpå.

  • PDF

    Vejledning til kommunerne om ny bekendtgørelse om lægeskift

×

Log ind