Kommunale opgaver Sundhed og ældre

Patientsikkerhed

Det danske sundhedsvæsen behandler til dagligt flere tusinde mennesker. Enkelte gange sker der fejl eller hændelser i en behandling, der ikke har været tilsigtet, og patienter kan derfor blive skadet eller udsat for en risiko for skade.

Forebygge utilsigtede hændelser

Patientsikkerhed handler om at forebygge, at der sker utilsigtede hændelser, når patienten er i kontakt med sundhedsvæsnet. Dette er også gældende for de kommunale sundhedstilbud, og derfor har flere kommuner igangsat indsatser, som skal forbedre patientsikkerheden.

Læs om projekt 'I sikre hænder' m.m.

Her på siden kan du bl.a. læse om projekt "I sikre hænder", der har til formål at forbedre patientsikkerheden i ældreplejen. Endvidere kan du finde mere information og materiale om patientsikkerhed, rapportering af utilsigtede hændelser og patientklagesystemet. Læs også mere på Styrelsen for Patientsikkerhed og Dansk selskab for Patientsikkerheds hjemmesider som der linkes til nederst på siden.

Temadag om patienterstatning

Fredag d. 12 oktober 2018 afholdt KL i samarbejde med Patienterstatningen en temadag om den udvidede patienterstatning. Temadagen var udsolgt, men nedenfor har du mulighed for at se dagens oplæg.

 • PDF

  1. Oplæg fra Patienterstatningen, Peter Jakobsen

 • PDF

  2. Oplæg fra Patienterstatningen, Martin Erichsen

 • PDF

  Oplæg fra Styrelsen for Patientklager, Elisabeth Döhl

 • PDF

  Oplæg Styrelsen for Patientklager, Torben Hærslev

×

Log ind