Kultur og fritid Kommunenetværk

Kommunernes netværk for kunst i det offentlige rum

Er du konsulent, og arbejder du eller ønsker din kommune at igangsætte et aktivt strategisk arbejde med kunst i det offentlige rum? Så er "Kommunernes netværk for kunst i det offentlige rum" netværket for dig

Flere og flere kommuner indarbejder kunst på mange forskellige niveauer – i offentlige bygninger, på gavle, i kunstneriske inddragelsesprocesser og byudvikling. I KL og Billedkunstnernes Forbund arbejder vi på at understøtte dette vigtige arbejde.

For at sikre den fortsatte udvikling af feltet etableres derfor et kommunalt netværk for kunst i kommunerne med særligt fokus på kunst i offentlige rum. Det kommunale netværk skal bistå kommunernes arbejde med kunst i det offentlige rum via erfaringsdeling, viden, inspiration og værdisættelse.

Formålet med netværket er at give kommunale aktører et fortroligt rum til refleksion, der kan højne kvaliteten og smidigheden i gennemførelsen af kunstprojekter, strategier og planer på alle niveauer fra f.eks. innovativ byudvikling til midlertidige kunstneriske projekter og permanente værker i offentlige rum i de danske kommuner.

Netværket vil desuden præsentere medlemmerne for spændende eksterne oplæg, workshops og frivillige studieture, der kan tjene til inspiration for arbejdet i den enkelte kommune. 

Datoer i 2022 og 2023:

  • Onsdag d. 30. marts 2022: “Det strategiske arbejde med kunst”
  • Torsdag d. 3. november 2022: “Operationaliseringen af kunstprojekterne”
  • (Dato TBD) i februar 2023: “Værdisættelse af kunst”

Det første møde onsdag d. 30. marts 2022 afholdes i KL-huset i København, mens netværkets medlemmer vil være værter ved møderne i henholdsvis november 2022 og februar 2023.

Netværket faciliteres af Billedkunstnernes Forbund (BKF) og Kommunernes Landsforening (KL).

Tilmeld dig netværket

Her

 

×

Log ind