Kommunale opgaver Kultur og fritid

Det kommunale perspektiv: Kulturens værdi - en podcast

'Det kommunale perspektiv: Kulturens værdi' er en podcast, der stiller skarpt på, hvilken betydning og værdi kulturen har i kommunerne. Podcastens tre episoder blev udgivet i forbindelse med Kulturmødet 2020, og du kan finde os, hvor du normalt lytter til podcasts.

Hvilken værdi har kultur i et kommunalt perspektiv?

Kommunerne har stor betydning for kulturområdet, og kulturen er vigtig for kommunerne. Kunsten og kulturen har en værdi i sig selv og tilfører også værdi til andre områder; både ift. øget velfærd, livskvalitet og trivsel og ift. økonomiske parametre, erhverv og turisme mv. Derfor har coronakrisen og nedlukningen af kulturlivet haft store konsekvenser i kommunerne, som har etableret hjælpepakker, omstillet aktiviteter og arbejdet med fællesskaber på nye måder. Samtidig har den ekstraordinære situation også understreget, at vi har brug for mere data, viden og evidens på tværs af sektorer, så vi sammen kan italesætte kulturens værdi og effekt.

I løbet af tre afsnit sætter vi fokus på, hvilken betydning og værdi, kulturen har i kommunerne, hvilke erfaringer, kommunerne har gjort sig omkring kulturen i en krisetid, og så tager vi en debat – med blandt andet kulturministeren om, hvordan vi på tværs af sektorer kan måle kulturens værdi, og dermed skabe bedre grundlag for politiske prioriteringer af kulturområdet.

Sådan kommer du i gang med at lytte til 'Det kommunale perspektiv: Kulturens værdi' på din smartphone

Du kan lytte til KL's kulturpodcast her, men det smarte ved at lytte til podcast gennem en app på din smartphone er, at du kan lave noget andet imens. Desuden kan du vælge at downloade en podcast på din mobil, så du kan høre den senere på tidspunkter, hvor du ikke behøver at have internetadgang.

Hvis du har en iPhone eller et andet Apple-produkt, har du allerede en forinstalleret podcast-app på din telefon. Hvis du derimod bruger android-telefon, skal du selv hente en podcast app (f.eks. Spotify) i app-store.

Der er rigtig mange valgmuligheder, men vi har samlet et udbud af de bedste podcast-apps herunder:

Listen on Spotify Listen on Google Podcasts Listen on Apple Podcasts

Du kan læse mere om og lytte til de enkelte episoder herunder: 

×

Log ind