Klima DK2020

Oversigt over kommunernes klimaindsatser

I KL vil vi gerne være med til at facilitere vidensdeling og fremhæve det store stykke arbejde der udføres i kommunerne. På denne side kan du få indblik i nogle af de DK2020-godkendte klimahandleplaners væsentligste indsatser, se eksempler på de største CO2-reduktioner og få adgang til de godkendte klimahandleplaner.

I KL vil vi gerne være med til at facilitere vidensdeling og sætte fokus på kommunernes ambitiøse klimaindsatser og de virkemidler og processer, der anvendes i forbindelse med at indfri målsætningerne for DK2020. Derfor har vi i KL, i samarbejde med flere af de kommuner, der har fået godkendt deres klimahandleplaner, lavet et oversigtsark, der giver indblik i de enkelte kommuners konkrete indsatser, virkemidler og reduktioner. Oversigtsarket skraber dog kun overfladen i forhold til kommunernes store arbejde med den grønne omstilling. Derfor kan man også tilgå alle de medvirkende kommuners klimahandleplaner i boksen under oversigtsdokumentet. Målsætningen er at opdatere oversigtsarket i takt med, at flere kommuner får godkendt deres klimaplaner.

 

Hvad prioriterer kommunerne? 

 

De nye DK2020-planer ruller ind i disse dage. For at skabe et overblik over de vigtigste indsatsområder på tværs af kommunerne forhører KL sig med kommunerne på hvad deres primære indsatsområder er i deres klimahandlingsplaner, samt konkrete eksempler på store CO2-reduktioner ved udvalgte indsatser.


Tilgå oversigtsarket (pr. november 2022) nedenfor: 

 

 

 

Tidslinje 

 

De 20 kommuner der tilsluttede sig den første bølge af DK2020 tilbage i 2019, har alle fået godkendt deres klimaplaner af både byråd, CONCITO og C40. Disse kommuner er derfor i fuld gang med at gå fra plan til handling. Disse kommuner er Albertslund, Allerød, Assens, Fredericia, Frederiksberg, Frederikshavn, Helsingør, Høje-Taastrup, Jammerbugt, Køge, Lejre, Lemvig, Lolland, Middelfart, Randers, Roskilde, Samsø, Sønderborg, Vejle og Aarhus.

 

I november 2020 indtrådte yderligere 44 kommuner i DK2020: Ballerup, Brøndby, Esbjerg, Favrskov, Faxe, Fredensborg, Furesø, Fåborg-Midtfyn, Gentofte, Gladsaxe, Haderslev, Hedensted, Herlev, Herning, Hjørring, Holbæk, Horsens, Hvidovre, Kerteminde, Kolding, Langeland, Lyngby-Taarbæk, Nordfyn, Nyborg, Odder, Odense, Odsherred, Ringkøbing-Skjern, Rudersdal, Rødovre, Skive, Slagelse, Sorø, Struer, Svendborg, Tårnby, Varde, Vejen, Vesthimmerland, Viborg, Vordingborg, Ærø, Aabenraa og Aalborg.

 

Flere af disse kommuner begynder i efteråret 2022 at få godkendt deres klimaplaner i byrådene og får blåstemplet deres planer af C40 og CONCITO. 

 

I 2021 er yderligere 31 kommuner indtrådt i DK2020: Bornholm, Egedal, Frederikssund, Gribskov, Halsnæs Hillerød, Hørsholm, Vallensbæk, Greve, Guldborgsund, Ishøj, Kalundborg, Næstved, Ringsted, Solrød, Stevns, Billund, Fanø, Tønder, Holstebro, Ikast-Brande, Norddjurs, Silkeborg, Skanderborg, Syddjurs, Brønderslev, Læsø, Mariagerfjord, Morsø, Rebild, Thisted.   

 

Flere af disse forventes færdige i sommeren 2023. 

 

Seneste nyt

 

1. rul af godkendelser begyndte henover sommeren og efteråret 2022 hele 32 yderligere kommuner har fået blåstemplet deres DK2020 plan af C40 og CONCITO og godkendelser i byråd. Et stort tillykke med dette til alle de nye godkendte DK2020-kommuner! 

 

Herunder kan du downloade kommunernes godkendte klimaplaner

Listen er opdateret pr. 22. november 2022

 

 

Digitale DK2020-planer

 

 

Brøndby Kommune har valgt at udarbejde en digital DK2020-plan. Den kan findes her.

 

 

Odder Kommune har valgt at udarbejde en digital DK2020-plan. Den kan findes her. 

Vejen Kommune har valgt at udarbejde en digital DK2020-plan. Den kan derfor findes her.

Vesthimmerland Kommune har valgt at udarbejde en digital DK2020-plan. Den kan findes her.

 

Kontakter i KL på DK2020 arbejdet 

 

Hvad enten du har spørgsmål, kommentarer, eller noget du vil dele med KL eller kommunerne, kan du sende en mail til:

 

Teamleder Julie Leth (JLET@kl.dk), specialkonsulent Ulla Schärfe (ULSC@kl.dk)  eller studentermedhjælper Louise Møller Christensen (LOMC@kl.dk).


Du kan læse mere om DK2020, den geografiske organisering og KKR-kontaktpersoner samt frivillige indsatser på denne side.

×

Log ind