Erhvervsudvikling Verdensmål

Kommunernes fælles verdensmålsindsats

Kommunerne bakker op om den fælles retning FN har sat for en bæredygtig verden. Hensigten er, at alle skal have et godt liv og give kloden videre til de næste generationer.

På denne side findes projekter, samarbejder og relevante nyheder om FN's verdensmål i den kommunale kontekst

FN har fastsat 17 mål for en mere økonomisk, social og miljømæssig bæredygtig verden. Målene sætter en fælles global retning for, at vi i 2030 står med en verden i bedre bæredygtig balance. Målet er, at vi alle skal kunne leve et godt liv nu og samtidig give verden videre i ordentlig stand til de næste generationer.

Kommunerne mærker flere af de udfordringer, FN peger på. Klimasikring for at forhindre oversvømmede kloaksystemer. Affaldssortering og kraftigt voksende plastikøer i verdenshavene. Kommunerne har været sig det bevidst længe, men det har ikke været på dagsordenen før nu.

Kommuner har ingen forpligtelser ud over det, der fastlægges i dansk lovgivning. I Danmark er kommunerne centrale leverandører af offentlige serviceydelser. I mange henseender er det derfor lokalt, at verdensmålene kan oversættes til konkrete løsninger og indsatser.

×

Log ind