Erhvervsudvikling Levende bymidter & detailhandel

Webinar om indsatser for levende bymidter

Den 29. august 2022 afholdte KL et webinar i samarbejde med Erhvervsstyrelsen, Bolig- og Planstyrelsen og Realdania om de kommende initiativer målrettet levende bymidter. På webinaret præsenterede de tre aktører de kommende ansøgningsrunder til de forskellige puljer. Der er i alt afsat 370 mio. kr. til bymidterne, og der er dermed stor vilje til at udvikle byerne.

Se eller gense webinar om indsatser for levende bymidter

 

Bolig- og Planstyrelsen udbyder 180. mio. kr. til små og mellemstore byer, som ønsker at arbejde aktivt med byfornyelse og placering af velfærdscentre. Puljen udmøntes fra 2021 til 2027 og har bymidter i byer mellem 4.000 og 20.000 indbyggere.
Læs mere om puljen fra Bolig- og Planstyrelsen 

Erhvervsstyrelsen udmønter 140. mio. kr. til levende og bæredygtige bymidter i perioden 2021 til 2027 som en del af EU's Regionalfondsprogram. De 140. mio. kr. er målrettet 1. strategisk planlægning, 2. offentlig-privat bysamarbejde, 3. omstilling af bymidteerhverv og 4. fysisk omstilling, så butikker forbliver åbne, arbejdspladser bliver i byen og kulturlivet gøres attraktivt.
Læs mere om puljen fra Erhvervsstyrelsen

Realdania udmønter 50. mio. kr. til realiseringsprojekter og arbejdet med viden og formidling af de levende bymidter. Midlerne er målrettet projekter med strategisk betydning for den lokale bymidtes trivsel.
Læs mere om puljen fra Realdania 

 

Få et hurtigt overblik af indsatserne her

Overblik over mulighederne

 Find hele præsentationen nedenfor her

  • PDF

    Webinar om indsatser til levende bymidter.pdf

Hvis du har spørgsmål til KL’s arbejde med levende bymidter, er du velkommen til at tage fat i Maj Lindberg Hansen på MLIH@kl.dk 

×

Log ind