EUK arrangementer Afholdte arrangementer

EUK Træf 2022: Vejledningens potentialer

EUK tager tråden op fra UU DANMARKs mangeårige årskonferencer og byder velkommen til EUK træf på Comwell Kellers Park.

NB! Konferencen er nu fuldt booket. Du er velkommen til fortsat at tilmelde dig: du kommer så på en venteliste og kan deltage i tilfælde af afbud.

Skriv dig på ventelisten

Tid og sted

Torsdag d. 28. april 2022 kl 09:30 - 15:30

Comwell Kellerspark
H. O. Wildenskovsvej 28, 7080 Børkop

Pris:

975,- kr ex. moms
Tilmelding til konferecen er bindende

Om

EUK tager tråden op fra UU DANMARKs mangeårige årskonferencer og byder nu velkommen til EUK træf på Comwell Kellers Park.

Aktuelle perspektiver på wicked problems i det offentlige system – og uddannelsesvejledning som en del af løsningen

På EUK Træf 2022 præsenteres højaktuelle perspektiver på vejledningens iboende dialektik mellem samfundets og individets behov, når vi stiller skarpt på de såkaldte wicked problems:

Digitalisering, klima og migration - og aktuelt to år med en pandemi - betyder et arbejdsmarked i transition.  Arbejdsmarkedet står med et akut behov for arbejdskraft med rette kompetencer og omstillingsparathed. Heroverfor står en arbejdsstyrke, der skal være passende uddannet og motiveret, og et offentligt system, som samtidig mødes af sparekrav. 

Hvordan stiller en tidssvarende uddannelses- og erhvervsvejledning sig i det problemfelt?

Formiddagen byder på oplæg med Torben Tranæs fra VIVE, der vil trække linierne op fra både Reformkommissionens arbejde og fra nogle af analyserne fra Ydelseskommissionen om udsatte unge. Tranæs bringer derudover eksisterende viden om dynamiske effekter af offentlige investeringer i spil og lufter spørgsmål som: Bruger vi pengene rigtigt? Er vejledningen pengene værd?

Derpå præsenterer Mathilde Hangaard EVAs deres arbejde med deres nye analyse med arbejdstitlen ”Nye rammer for overgange til ungdomsuddannelser”. EVA offentliggør deres rapport juni og vil præsentere og diskutere deres foreløbige pointer med os på EUK træf.

Før og efter frokost giver workshops mulighed for fordybelse i egen lokale praksis, med baggrund i det, vi har hørt. Kalder det på nye løsninger, når vi skal forløse det uforløste potentialer hos unge med det arbejdsmarked, vi ser ind i? Kan vi se vores indsatser på nye måder og i praksis designe nye modeller for samarbejdet omkring de unge?

Anders Ladegaard, konstitueret Uddannelseschef i Fredericia kommune får sidste ord på EUK træf 2022. I sin afsluttende key note fokuserer Ladegaard på, hvordan vi forløser vejledningens potentialer - for de unge og for samfundet.

Programmet er under udarbejdelse. Der tages forbehold for ændringer.

Del invitationen til EUK træffet med dine nærmeste samarbejdspartnere, så konferencens udbytte bliver praksisnært og lige til at bringe med tilbage til jeres hverdag. Ved for mange tilmeldinger gælder 'først-til-mølle-princippet.

Se programmet her

×

Log ind