Folkeskolen

Den åbne skole

Eleverne skal møde virkeligheden uden for skolen. Det er en af vejene til at nå målet om, at alle elever skal blive så dygtige, som de kan og trives.

Flere måder for læring

I den åbne skole kan eleverne lære det, de skal på andre måder. Det kan være i skoven sammen med en naturvejleder eller de kan møde virksomheder, formidlere af kunst og kultur, idrætsledere fra foreningslivet m.v. Her på sitet finder du viden og inspiration til arbejdet med den åbne skole.

I videoen herunder kan du på ca. 3 minutter blive klogere på åben skole, og hvorfor åben skole er et vigtigt middel til at fremme elevernes læring og trivsel.

 

Inspirationsmaterialer og praksiseksempler

Den åbne skole handler først og fremmest om læring. Om at børn og unge skal lære mere ved, fordi de oplever nye spændende læringsrum og en mere praksisnær og anvendelsesorienteret undervisning. For at lykkes med den åbne skole skal mange forskellige parter samarbejde om børn læring. Hvordan understøtter man bedst samarbejdet så det bliver bæredygtigt? Hvordan kan man fra centralt hold i forvaltningen understøtte og hvordan kan skolerne understøtte og organisere den åbne skole? Og hvad er balancen mellem central understøttelse og indsatser på skolerne?

Nedenfor kan du finde inspirationsmaterialer og praksiseksempler.

 • PDF

  Inspirationsmateriale - Læring i den åbne skole.PDF

 • PDF

  Øget samspil mellem skole og fritidsliv - sammenfatning af anbefalingerne fra udvalget om øget samspil.PDF

 • PDF

  Ungdomsskoleforeningens inspirationskatalog - gode eksempler på samarbejde mellem ungdomsskolen og folkeskolen.PDF

 • PDF

  Gør en god skole bedre - med ungdomsskolen!.PDF

 • PDF

  Undervisningsministeriets inspirationskatalog om den åbne skole.PDF

 • PDF

  Danmarks Evalueringsinstitut. Inspiration til arbejde med skolereformen. De første erfaringer med en længere og mere varieret skoledag.PDF

 • PDF

  Nationalt netværk af skoletjenester. Kommunernes understøttelse af kulturinstitutionernes undervisning.PDF