Digitalisering på børne- og ungeområdet
-
IT i folkeskolen
Regeringen og KL besluttede i 2011 at styrke anvendelsen af it i folkeskolen
-
Den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2016-2020 (børn og unge)
Kommunerne og KL har udarbejdet en fælleskommunal digitaliseringsstrategi
-
Brugerportalsinitiativet
En digitalt sammenhængende folkeskole, læringsplatforme og Aula
Meningsfuld anvendelse af teknologi og digitale redskaber
Digitalisering på børne- og ungeområdet handler ikke om at være for eller imod it og teknologi. Det handler om, hvordan vi anvender det meningsfuldt, integrerer det i læringsmiljøer, og hvordan vi forbereder børn og unge på morgendagens samfund. Teknologi kan skabe nye muligheder ind i undervisningen, som kan bidrage til en motiverende og varieret skoledag. Det vigtigste er dog, vi er nødt tage højde for den teknologiske og digitale udvikling i arbejdet med at danne og uddanne børn og unge. Der er behov for, at alle børn og unge får indsigt i den teknologiske udvikling og kan tage stilling til og være med til at skabe den virkelighed, de lever i. Vi kan ikke risikere at skabe et a-hold og et b-hold i forhold til den teknologiske og digitale udvikling.
Der igangsat en række initiativer med fokus på digitalisering i folkeskolen og dagtilbud i regi af den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2016-2020 og den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi 2016-2020, herunder indsatsen It i folkeskolen. Du kan læse mere om de forskellige strategier og initiativer på denne side.
Videncenter for Digitalisering og Teknologi
KL og KOMBIT lancerer nu Videncenter for Digitalisering og Teknologi, som skal formidle, give bedre overblik over relevante materialer og skabe grobund for mere videndeling kommunerne imellem.
Informations- og datasikkerhed
KL har samlet redskaber, indsatser og lignende til arbejdet med informations- og datasikkerhed på skoleområdet. Du kan læse mere herom via linket.
Aula og læringsplatforme
På KL's side om brugerportalsinitiativet kan du læse mere om Aula og læringsplatforme.