Børn & Unge Topmøde 2019

DM i Fagene 2019

Ved KL's Børn & Unge Topmøde 2019 havde deltagerne den fornøjelse at opleve DM i Fagene 2019 fra Danske Skoleelever.

De stolte nørder ved KL's Børn & Unge Topmøde 2019

Ved KL's Børn & Unge Topmøde 2019 hyldede Danske Skoleelever  ”De stolte nørder”

For Danske Skoleelever er det sejt at være nørd, og nørderne i folkeskolen har fået deres helt egen festival. Det kalder Danske Skolelever DM i Fagene, som er en landsdækkende konkurrence, hvor eleverne dyster i grundskolens fag med casebaserede og virkelighedstro opgaver stillet i samarbejde med en række forskellige virksomheder.

Formålet er at stimulere elevernes interesse for fagene og underbygge et læringsmiljø, hvor lysten til at blive dygtigere opfattes positivt blandt eleverne. DM i Fagene udfordrer eleverne på en alternativ måde i forhold til det de oplever på deres skole til dagligt. Vi styrker de obligatoriske fag i grundskolen ved at tage udgangspunkt i de samme læringsmål. Til DM i Fagene oplever eleverne varierede, virkelighedsnære og motiverende læringsformer og opgaver.

Konkurrencen er for udskolingselever, og giver eleverne mulighed for at dyste i fagene dansk, matematik, engelsk, historie samt biologi, ligesom eleverne også kan deltage i det tværfaglige holdmesterskab. Det centrale for konkurrencen er den casebaserede og virkelighedsnære tilgang. DM i Fagene understøtter dermed ambitionen fra folkeskolereformen om åben skole, ligesom det understøtter formålet om, at skolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, som de kan.  

Læs mere om Danske Skoleelever og DM i Fagene her