Virksomhederne som medspiller i beskæftigelsesindsatsen

Furesø Kommune: Jobcenter Furesøs tirsdagsrekrutteringer bringer mange borgere i job

Furesøs tirsdagsrekrutteringer bringer borgere i job

Siden januar 2018 har Jobcenter Furesø tilbudt ugentlige rekrutteringssessioner for virksomheder, der mangler arbejdskraft. Virksomhedsteamet screener kandidaterne, inden de kommer til samtale med virksomheden.

Indsatsen er led i en generel strategi om at styrke samarbejdet med erhvervslivet om rekruttering. Foruden rekrutteringstirsdage deltager jobcentrets virksomhedsteam blandt andet i lokale erhvervsnetværk og udsender en beskæftigelsesundersøgelse til erhvervslivet tre gange årligt – alt sammen for at blive klogere på virksomhedernes rekrutteringsbehov.

203 borgere er blevet ansat via jobcentrets tirsdagsrekruttering i 2018, og omkring 162 er indtil videre blevet rekrutteret i 2019.

I oktober 2019 har jobcentret gennemført den hidtil største rekruttering. Da virksomheden Func skulle ansætte omkring 25 nye medarbejdere, blev de via beskæftigelsesundersøgelsen opmærksomme på Jobcenter Furesø. 17 medarbejdere er blevet ordinært ansat, mens 5 begynder i praktik og ansættes forventeligt efterfølgende. Yderligere ansatte kan komme på tale inden jul. Alle medarbejderne er tilbudt opkvalificering som led i deres ansættelse hos Func.

Effekten af indsatsen

  • Jobcenter Furesø er blevet en central rekrutteringspartner for erhvervslivet
  • Jobcentret er i stand til at håndtere store jobordrer
  • Tilbagemeldingerne fra mange virksomheder har været positive, og de mener, det er en effektiv og enkelt måde at rekruttere på

Det kræver et stort forarbejde fra Jobcentrets side forud for alle tirsdagsrekrutteringer. Det er tidskrævende, men nødvendigt, for at sikre at man stiller med et kvalificeret ansøgerfelt, der matcher virksomhedernes behov.

Det er en vigtig opgave at blive ved med at fortælle virksomhederne i Furesø om denne fleksible, nemme og hurtige rekrutteringsproces, og at jobcentrets service kan bruges på alle faggrupper, lige fra den ufaglærte til den højt uddannede Furesøborger.

Kontakt

Kontakt Vil du vide mere?

Kontakt: Stig Marcussen, fagchef for Job og virksomheder Tlf. 72 16 49 30 E-mail: smar@furesoe.dk