Flere skal med i arbejdsfællesskabet

Aarhus Kommune: Plantorama tilpasser sig sæsonens behov med fleksjobbere

Plantorama tilpasser sig sæsonens behov med fleksjobbere 

For Plantorama i Egå er fleksjobbere en integreret del af medarbejderstaben – og det er der både forretningsmæssige og menneskelige grunde til.

”Vi arbejder med en høj- og en lavsæson. Det stiller store krav til vores fleksibilitet, og fleksjobbere hjælper os med at tilpasse og optimere forretningen, så vi altid kan imødekomme kundernes behov,” forklarer centerchef hos Plantorama i Egå Tommy Høgh Andersen.

Plantorama i Egå arbejder tæt sammen med Jobcenter Aarhus om at finde de helt rigtige kandidater til virksomheden. Det betyder, at jobcentret fungerer som en slags jobbank, som Tommy kan kontakte, når behovet melder sig:

”Når vi har brug for ekstra folk, ringer jeg til vores kontaktperson i jobcentret. Hun kender vores virksomhed og ved derfor, hvilke kandidater der vil passe ind,” siger Tommy, inden han fortsætter: ”Det er afgørende, at alle vores ansatte har en god udstråling og overskud til kunderne. Hvis vores kontaktperson mener, at kandidaten har det, jamen, så er han eller hun næsten allerede ansat.”

Ved fleksjobansættelserne kan der ud fra en individuel og konkret vurdering igangsættes en forudgående virksomhedspraktik. Målet med virksomhedspraktikken er at sikre det bedste match og samtidig vurdere behovet for skånehensyn. Hvis ikke en praktik fører til ansættelse, så er Plantorama med til at afdække borgerens arbejdsevne og dermed medvirkende til at afklare en vej til det rette jobmatch.

Plads til succes

For Plantorama i Egå er der forretningsmæssige fordele ved at ansætte fleksjobbere. Men det er ikke den største drivkraft. Nej, det handler først og fremmest om at hjælpe mennesker godt ind på arbejdsmarkedet – og se dem vokse med opgaven i de rette rammer. 

”Det er bedre at kigge på blomster end at kigge ind i en hvid væg. Hos os kan man få lov til at arbejde i fantastiske omgivelser, og vi har det menneskelige overskud til at rumme dem, som måske ikke lige passer ind andre steder. Så ja, det betaler sig at ansætte fleksjobbere. Både økonomisk og socialt,” afslutter Tommy.

Plantorama vil gerne være med til at tage et socialt ansvar, og derfor ansætter eller hjælper de med at afklare borgere med nedsat arbejdsevne. I Egå er samarbejdet med Jobcenter Aarhus derfor en ægte win-win-situation, der betaler sig for forretningen – og ikke mindst for det enkelte menneske.

Fakta

  • Plantorama i Egå er Danmarks næststørste havecenter
  • Der er cirka 65 ansatte, hvoraf omkring 15 er ansat via Jobcenter Aarhus.
  • Fleksjobbere er en gevinst for små og mellemstore virksomheder – og det skal udnyttes til at få flere i arbejde i Aarhus Kommune.