Beskæftigelse Gode eksempler på kommunernes beskæftigelsesindsats

Beskæftigelsesindsatsen under covid-19

Jobcentrene har i denne særlige tid fundet på nye måder, at hjælpe og bistå de ledige på og gjort brug af nye digitale værktøjer i deres arbejde med at hjælpe ledige ud på arbejdsmarkedet. Læs om gode eksempler og erfaringer fra beskæftigelsesindsatsen under covid-19 her.

Som led i regeringens nedlukning af det danske samfund blev den aktive beskæftigelsesindsats suspenderet for at mindske spredningen af covid-19. Det betød, at de lediges pligt til at stå til rådighed og ret og pligt til samtaler og tilbud blev sat på pause, samt at jobcentrene fysisk lukkede. 

Corona/Covid-19 har vendt op og ned på måden jobcentrene arbejder, og mange jobcentre har derfor fundet på nye måder fortsat at bistå de ledige og virksomhederne. Jobcentrene har hurtigt omstillet sig til den nye virkelighed. Under corona har jobcentrene derfor blandt andet øget deres brug af digitale værktøjer til dialog med de ledige og fastholdt en tæt dialog med lokale virksomheder.

Læs om kommunernes tiltag og erfaringer med beskæftigelsesindsatsen under covid-19 herunder. De giver også god inspiration til beskæftigelsesindsatsen fremadrettet.

×

Log ind