Gå til hovedindhold
Energi
Teknik og miljø

Energinetværket

I KL arbejder vi for bedre vilkår på energiområdet og hvordan I accelereringen af den strategiske energiplanlægning kommer til livs, og hvordan den kommunale varmeplanlægning ser ud.

Indhold

  Opgaverne på energiområdet ændrer sig i disse år. Det er i høj grad præget af både klimadagsorden, forsyningssikkerhed og samfundsmæssige problemstillinger. På varmeområdet er der stort potentiale for omstilling til en fossilfri forsyning. Det handler også om at spare, hvor der er mulighed for det. Det er der mange steder i de kommunale bygninger. Netværket er målrettet medarbejdere, som i det daglige beskæftiger sig med energi- og varmeplanlægning og medarbejder, der arbejder mere koordinerende med den lokale klimaindsats og omstilling af energien

  Årets sidste netværksmøde i 2022 er afholdt. Vi ser derfor frem mod 2023 hvor vi planlægger at afholde 3 netværksmøder, hvoraf vi planlægger at én af disse vil være i form af et fysisk møde med tilsvarende heldagsprogram. 

  • Onsdag d. 8 marts 2023: 09.30 - 12.30 (Teams) 
  • Onsdag d. 13. september 2023: 09.30 - 12.30 (Teams) 
  • Tirsdag d. 28 november 2023: 10.00 - 16.00 (fysisk) 

  OBS: 2. og 3. netværksmøde er rykket rundt ift. fysisk og online fremmøde. Dette er eftersom der forhåbentlig kommer nye aftaler om VE på land før mødet i december som kan benyttes til drøftelse. 

  I år vil vi i netværket dykke ned i aktuelle aftaler, love, direktiver mv., arbejde med, hvordan vi bedst muligt kan interessevaretage og påvirke regeringens og kommissionens udspil, til fordel for kommunerne. Vi vil invitere relevante aktører til at holde oplæg, og vi vil sammen blive klogere på emner, der optager i dagligdagen. I 2022 og 2023 sætter vi derfor spot på varmeforsyning og midler til udfasning af russisk gas i forsyningsnettet, og løsninger til udbygning af VE, samt direktiver der er aktuelt for jer - f.eks. solceller på kommunale tage. 

  Fokus vil derfor i 2023 specielt være på.. 

  • Kollektiv forsyning i mindre målestok 
  • Lokale cases
  • Lovgivning og muligheder som bygherre for udnyttelse af overskudsvarme
  • Netudviklingsplaner og elnetsudbygninger  
  • Udbygning af VE på land

  Og meget, meget mere. 

  Hvis I er i tvivl om Energinetværket er noget for jer, så er I altid velkommen til at kontakte os.

  Ris, ros, idéer til mulige temadage modtages også altid gerne. 

  Tilmeld

  Sidst opdateret: 27. oktober 2023

  Kontakt

  Chefkonsulent

  Jesper Albér Madvig

  Klima og Tværkommunalt Samarbejde

  Telefon: +45 3370 3523

  Email: jema@kl.dk