18. maj 2022

Evaluering af socialområdet giver nuanceret billede

Den nye evaluering af det specialiserede socialområde giver et nuanceret billede af kommunernes indsats. Regeringens forslag til nye tiltag på området kan dog kun realiseres, hvis økonomien følger med.

Regeringen har i dag offentliggjort den længe ventede evaluering af det specialiserede socialområde. I KL tager formand for Socialudvalget, Ulrik Wilbek, godt imod evalueringen:

”I kommunerne knokler vi og vores mange dygtige medarbejdere hver dag for at levere det bedst mulige tilbud til mennesker, der står i en sårbar situation og har brug for specialiseret hjælp. Vi arbejder hele tiden på at udvikle og forbedre os, og derfor er det godt, at evalueringen nu fremlægger et nuanceret billede af kommunernes indsats,” siger Ulrik Wilbek og fortsætter:

”Vi kan altid gøre det bedre, men jeg er glad for, at analyserne bag evalueringen slår fast, at kvaliteten på området generelt er god, og at langt størstedelen af borgerne er tilfredse med det tilbud, de modtager.”

Økonomisk løft mangler

Regeringen har derudover offentliggjort sit politiske udspil på området. Her foreslår man blandt andet at lave en specialeplanlægning på samme måde, som man kender det fra sundhedsvæsenet.

”Med udspillet – og især forslaget om en specialeplan – sender man et klart signal til sårbare borgere og deres pårørende om, at de kan forvente nye tiltag og øget kvalitet. Regeringen taler forventningerne op hos borgerne, men de er kun realistiske at indfri, hvis vi i kommunerne får de nødvendige midler til opgaven. Lige nu er udspillet blottet for økonomi, men hvis man giver løfter om at hæve kvaliteten, skal der altså følge ressourcer med,” siger Ulrik Wilbek. Han afslutter:

”Kommunerne har år efter år prioriteret at styrke området økonomisk for give borgerne det bedst mulige tilbud. Og det på trods af, at Folketinget ad flere gange har forsømt lejligheden til at tilføre flere midler og i stedet har bare set til, mens borgernes behov for hjælp er vokset og vokset. Den udvikling kan ikke fortsætte.”

×

Log ind