13. juni 2022

Kom og mød kommunerne på Folkemødet

Hvis du var lokalpolitiker, hvad ville du så prioritere - bygninger, bøffer eller biler? Har du svar på, hvordan vi skaffer hænder til at levere den velfærd, som danskerne ønsker? Og hvornår mener du, at embedsmænd må tænke politisk? Kom til debat i Kommunernes Telt på Folkemødet.

Til Folkemødet 2022 samler vi igen i år kommunalpolitisk interesserede til debat, leg og snak om stort og småt i Kommunernes Telt, hvor lokaldemokrati og kommunale kerneopgaver vil være i fokus. I alt er der 25 debatter på programmet arrangeret af både Komponent, en række kommuner og KL.

KL sætter fokus på kommunalpolitiske dilemmaer

KL sætter med fire spændende arrangementer fokus på nogle af de dilemmaer, som kommunerne arbejder med i hverdagen.

Torsdag d. 16. juni
Kl. 16 giver KL bolden op til debatten ”Haves: Vilje til velfærd. Mangles: Penge og arbejdskraft”. Her debatterer KL’s formand, Martin Damm, Herlevs borgmester, Thomas Gyldal Petersen, sundheds- og omsorgsborgmester i København, Sisse Marie Welling, Christian Budde, der er rådmand i Aarhus Kommune for Sundhed og Omsorg, og Flemming Besenbacher, professor emeritus og tidligere bestyrelsesformand for Carlsbergfondet fremtidens velfærd i lyset af, at der både mangler økonomisk råderum og hænder.

Du kan også komme forbi kl. 13 og lege byrådspolitiker for en dag i den fiktive kommune, Korsbæk, sammen med formand for KL’s Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, Johan Brødsgaard, og Elisabeth Gadegaard Wolstrup, der er direktør i Ballerup Kommune. Er det bygninger, biler, bøffer eller noget helt andet, du ville fokusere på, hvis du skulle være med til at beslutte en lokal klimaindsats? Som lokalpolitikere skal I sammen finde ud af, hvilke redskaber der skal til for at nå 2030-målet om 70 pct. CO2-reduktion. 

Fredag d. 17. juni kl. 14
Samspillet mellem politikere og forvaltning fylder i samfundsdebatten. Men hvordan fungerer og opleves samspillet egentligt hos dem, der befinder sig midt i det? Vi inviterer til politisk salon om samspillet mellem politikere og forvaltning, hvor du b.la. kan tale med KL’s næstformand, Jacob Bundsgaard, og KL’s administrerende direktør, Kristian Vendelbo, om samarbejdet mellem embedsværket og kommunalpolitikere. Vi skal tale om, hvor der kan opstå gnister og gnidninger, hvor vi finder knasterne, og hvordan sikrer vi det gode samarbejde i fremtiden?

Lørdag d. 18. juni kl. 13
Hver tredje af de 16-24-årige har dårlig mental sundhed, og over halvdelen oplever en høj grad af stress. Vi stiller skarpt på unges mentale sundhed med debatten, ’Mental sundhed skal være en topprioritet’. Kom og vær med, når bl.a. formand for KL’s Sundheds- og Ældreudvalg, Christina Krzyrosiak Hansen, Christian Harsløf, direktør i KL, Mille Borgen Mikkelsen, der er formand Danske Skoleelever og direktør i Ungdomsbureauet, Anna Asghari, debatterer, hvordan vi vender udviklingen og sørger for at flere unge trives i vores samfund.

Kommunernes Telt sætter lokaldemokratiet først

Derudover tager en lang række kommuner spændende dilemmaer og projekter op, der behandler alt fra bureaukrati, børnealliancer og manglende arbejdskraft til borgmesterbordfoldbold og DJ-battles.

I Kommunernes Telt kan du bl.a. også møde Komponent, Kommunaldirektørforeningen, KOMBIT, Klimatorium, Dansk Flygtningehjælp, Socialøkonomisk Alliance og Væksthus for Ledelse.

KL på Folkemødet 2022

Fra torsdag d. 16. juni kl. 13 til lørdag aften d. 18. juni byder KL, kommunerne og Komponent på spændende arrangementer i Kommunernes Telt til Folkemøde 2022 på Bornholm ved Allinge Røgeri (F7).

I kan læse mere og se alle arrangementerne i Kommunernes Telt her.

×

Log ind