08. januar 2022

Fravær hos børn og voksne i dagtilbud

En ny undersøgelse fra KL viser, at 76,5 procent af børnene i gennemsnit er mødt op i dagtilbud i løbet af årets første uge. Samtidig er det gennemsnitlige sygefravær blandt det pædagogiske personale på 14 procent.

Færre forældre har i løbet af årets første uge valgt at holde deres børn hjemme. KL’s seneste undersøgelse viser, at 70 procent af børnene i dagtilbud blev afleveret mandag den 3. januar. 2 dage senere, onsdag den 5. januar, blev 83 procent af børnene afleveret i dagtilbud.

I gennemsnit mødte 76,5 procent af børnene op i dagtilbud i forhold til det samlede antal indmeldte børn mellem den 3. og 5. januar. Undersøgelsen er baseret på tilbagemeldinger fra 66 kommuner.

Fravær blandt det pædagogiske personale

KL har også spurgt til andelen af det pædagogiske personale i dagtilbuddene, som var fraværende mandag den 3. til onsdag den 5. januar, fx fordi de var hjemsendt til test, isolation som nærkontakt, syge eller lignende.

Tallene viser et gennemsnitligt fravær blandt det pædagogiske personale på 14 procent. 79 kommuner har svaret på det spørgsmål.

I nogle dagtilbud var fraværet meget højt. I gennemsnit var der 5 procent af daginstitutionerne, hvor mere end 1/3 af det pædagogiske personale var fraværende uden mulighed for at erstatte med vikarer eller overflytning af personale. Undersøgelsen er baseret på tilbagemeldinger fra 73 kommuner.

×

Log ind