28. januar 2022

Dagtilbud fortsat præget af højt fravær hos børn og personale

Udfordringer med fravær hos personalet i dagtilbud ser i denne uge ud til at være på samme høje niveau som i sidste uge. Ny undersøgelse fra KL viser, at i 17 procent af landets dagtilbud er mere end hver tredje pædagog eller medhjælper ikke på arbejde. På landsplan er fraværet blandt personalet på 23 procent.

Mere end hver tredje pædagog eller medhjælper var i 17 procent af landets dagtilbud fortsat ikke på arbejde på grund af coronasituationen mellem den 24.-26. januar, fordi de var hjemsendt til test, isolation som nærkontakt, sygdom eller lignende.

Det viser en ny undersøgelse fra KL med tilbagemelding fra 73 af landets 98 kommuner. I sidste uge var tallet 15 procent.

På landsplan var fraværet hos det pædagogiske personale på 23 procent. Tallet er et gennemsnit og dækker over kommunale forskelle. Til sammenligning var tallet i sidste uge 21 procent. 74 kommuner har svaret på spørgsmålet.

Børn i dagtilbud

Undersøgelsen viser også, at antallet af fremmødte børn i dagtilbud mellem den 24.-26. januar var 70 procent af det samlede antal indmeldte børn på tværs af dagtilbud.

I sidste uge var tallet 71 procent. 74 kommuner har svaret på den del af undersøgelsen.

×

Log ind