13. januar 2022

Dagtilbud fortsat påvirket af fravær hos pædagoger

Udfordringer med fravær hos personalet i dagtilbud i årets anden uge, ser ud til at være på samme niveau som i sidste uge. Ny undersøgelse fra KL viser, at i 5 procent af landets dagtilbud er mere end hver tredje pædagog eller medhjælper fortsat ikke på arbejde. På landsplan er fraværet blandt personalet på 16 procent.

Mere end hver tredje pædagog eller medhjælper i 5 procent af landets dagtilbud var fortsat ikke på arbejde på grund af coronasituationen i årets anden uge. Det samme gjorde sig gældende, da det nye år startede.

Det viser en ny undersøgelse fra KL med tilbagemelding fra 73 af landets 98 kommuner. Undersøgelsen dækker over 10. til 12. januar.

På landsplan var fraværet hos det pædagogiske personale på 16 procent, fx fordi de var hjemsendt til test, isolation som nærkontakt, syge eller lignende. I sidste uge var 14 procent af personalet i dagtilbud fraværende.

Lidt flere børn i dagtilbud

Til gengæld valgte lidt flere forældre at aflevere deres børn i dagtilbud. Undersøgelsen viser, at 4 ud af 5 børn er mødt op i dagtilbud, hvilket svarer til 80 procent.

I Sidste uge blev 76,5 procent af børnene afleveret i dagtilbud. Tallet indeholder tilbagemeldinger fra 70 kommuner.

×

Log ind