19. august 2022

Næste skridt taget i Chromebook-sag

Helsingør Kommune, Datatilsynet og KL har fredag holdt møde om næste skridt i sagen om, hvordan Helsingør Kommune kan komme videre i forhold til at tage Chromebooks i brug igen, og hvordan landets øvrige kommuner skal forholde sig.

Torsdag slog Datatilsynet fast, at Helsingør Kommune fortsat ikke må bruge Google Workspace i undervisningen.

Den melding affødte fredag et møde mellem KL, Helsingør Kommune og Datatilsynet om, hvordan forbuddet på sigt kan ophæves, og også hvordan landets øvrige kommuner skal forholde sig.

Mødet mundede ud i næste skridt for, hvordan Helsingør Kommune skal håndtere den videre dialog med Google for at kunne komme til at tage Chromebooks i brug igen. Første skridt er at gå i dialog med Google om at få justeret deres løsning til. Den dialog er allerede indledt.

Forbuddet gælder kun for Helsingør Kommune. KL vil sammen med en arbejdsgruppe tage en tilsvarende dialog med Google på vegne af de øvrige kommuner.

”Vi har i dag haft et konstruktivt møde med Datatilsynet, og med den plan, der nu er lagt, er vi optimistiske i forhold til at finde en løsning. Vi oplever, at alle parter strækker sig ind over bordet, og det er også strengt nødvendigt, hvis vi skal i mål her,” siger Pia Færch, kontorchef for Digitalisering og Teknologi i KL, og fortsætter:

”Til syvende og sidst ligger løsningen på den konkrete sag hos Google. Men det er altså stadig en kæmpe udfordring, at det er op til den enkelte kommune at lægge arm med techgiganter som Google. Det er ikke en holdbar løsning. Derfor har vi også bedt regeringen om at forholde sig til sagen og sikre nogle fælles retningslinjer. Det venter vi stadig på et svar på.”

×

Log ind