30. august 2022

KL ansætter ny direktør

Stine Johansen bliver ny direktør i KL med ansvar for blandt andet klima og miljø. Hun kommer med en solid erfaring som topleder, senest som kommunaldirektør i Helsingør Kommune.

Det bliver 48-årige Stine Johansen, der fra 1. oktober 2022 sætter sig på den ledige stol i KL’s direktion. Stine Johansen kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Helsingør Kommune, hvor hun har været siden 2015. Før det har hun været i direktør i samme kommune med ansvar for social- og beskæftigelsesområdet. Derudover har hun bl.a. også været i direktør i hovedstadskommunen Kommuneqarfik Sermersooq i Grønland.

KL’s administrerende direktør Kristian Vendelbo glæder sig over at få en direktør med solidt kendskab til kommunerne med på holdet.

”Stine har stærke kommunale rødder, personlig gennemslagskraft og stor erfaring som topleder. Jeg er rigtig glad for, at vi har fået hende med i KL’s direktion, hvor hun skal bidrage til den store opgave med fortsat at udvikle kommunestyret og skabe de bedste rammer for, at kommunerne kan levere velfærd til borgerne. Stine får blandt andet ansvaret for klima, erhverv og miljø. Områder som i den grad er i vælten for tiden, hvor kommunerne har taget teten på at nå målsætningen om klimaneutralitet i 2050. Jeg og de øvrige direktører i KL ser i dén grad frem til samarbejdet,” siger Kristian Vendelbo.

”Jeg glæder mig til at blive en del af holdet i KL og bidrage på nye måder til vores kommunale demokrati. Fra at drive og udvikle én kommune skal jeg i KL interessevaretage på vegne af 98 kommuner over for stat, folketing og regering inden for bl.a. energi-, klima- og miljøområderne. Det er områder, som er af afgørende betydning for Danmark og alle danskere,” siger Stine Johansen.

Stine Johansen overtager direktørposten fra Laila Kildesgaard, der har etableret sin egen virksomhed.

×

Log ind