29. april 2022

Regionsudvalget vedtager resolution med støtte til Ukraine

Borgmestrene fra Kyiv, Mariupol, Lviv og Melitopol gav på Regionsudvalgets plenarforsamling et indblik i krigen. I en resolution udtrykker Regionsudvalget solidaritet med Ukraine og fordømmer Rusland for sin invasion af landet.

Regionsudvalget vedtog på sin plenarforsamling den 28. april 2022 en resolution om støtte til Ukraine. I resolutionen udtrykker Regionsudvalget sin solidaritet med Ukraine og dets befolkning og fordømmer Rusland for sin invasion af landet. Regionsudvalgets resolution opfordrer også parterne til at indgå en våbenhvile og etablere humanitære korridorer og opfordrer Rusland til at trække sine styrker ud af Ukraine. 

Under debatten af resolutionen modtog Regionsudvalgets medlemmer flere vidneberetninger fra borgmestre i Ukraine, herunder fra Mariupols borgmester, Vadym Boychenko, som beskrev, hvordan hele byen er omdannet til militære mål, og hvordan kirker, teatre, skoler, hospitaler og lejligheder er blevet bombet af Rusland.

”Det var et stærkt budskab fra vores ukrainske kollegaer, men også et forpligtende budskab for lokale myndigheder og kommuner. Det er vigtigt, at vi fortsætter med at yde humanitær støtte og fastholder det politiske pres,” siger Jens Christian Gjesing, medlem af Regionsudvalget for KL.

På mødet takkede Kyivs borgmester, Vitaly Klitschko, for den støtte, de oplever fra Europas byer og regioner – både i forhold til den humanitære støtte, men også den politiske støtte. På vegne af de lokale og regionale myndigheder understregede Regionsudvalget også, at ukrainerne selv skal have ret til at bestemme, hvor i EU de ønsker beskyttelse, og at byer og regioner på tværs af EU derfor skal mobiliseres til at yde den nødvendige støtte til de ukrainske flygtninge.

Regionsudvalget understregede derudover behovet for at gøre EU selvforsynende på energiområdet, og udtrykte i den forbindelse støtte til et fuldstændigt forbud mod import af russisk olie, gas og kul.

Du kan læse mere om Regionsudvalgets resolution her.

Du kan læse mere om Regionsudvalgets pressemeddelelse her.

 

 

 

×

Log ind