06. oktober 2021

Kommunale budgetter på rette kurs

Et stærkt kommunalt sammenhold har nu bragt budgetterne meget tæt på det aftalte niveau.

Efter et historisk svært forløb ser det nu ud til, at de kommunale budgetter for 2022 kommer i mål og dermed holder sig inden for de aftalte rammer med regeringen.

På et ekstraordinært borgmestermøde i sidste uge blev det meldt ud, at alle kommuner skulle reducere budgetterne med 0,4 pct. af deres samlede udgifter for service og anlæg. Det ser nu ud til at lykkes.

”Det er vores klare vurdering, at vi kommer i mål med budgetterne for 2022. Det har været en historisk svær proces, men at vi nu er så tæt på målstregen, vidner om et utrolig stærkt sammenhold. Der er lagt en helt ekstraordinær indsats i det her. Det er utrolig vigtigt,” siger KL’s formand Jacob Bundsgaard.

”Hvis vi skal være en part, som regeringen vil forhandle gode aftaler med, kræver det, at vi holder de aftaler, vi indgår. At vi trods massive udfordringer ser ud til at overholde økonomiaftalen, vidner om en kæmpe opbakning til aftalesystemet. Og det er vigtigt. Det handler om vores troværdighed,” siger KL’s næstformand Martin Damm.

De endelige budgetter skal være vedtaget i kommunerne senest den 15. oktober 2021.

×

Log ind