04. marts 2021

Ny ledelsesambassadør: Goddag til Søren – farvel til Jette

Igennem et år har kommunaldirektør Jette Runchel været ledelsesambassadør for offentlig ledelse. Nu er tiden dog kommet til at give stafetten videre, og valget er faldet på Beskæftigelsesministeriets departementschef Søren Kryhlmand.

Titlen som ledelsesambassadør er kun til låns. Således er tiden nu inde til, at kommunaldirektør Jette Runchel fra Albertslund Kommune skal give stafetten videre efter et år, hvor hun har gået forrest og været samlingspunkt for arbejdet med indsamling og deling af gode eksempler på ledelse i det offentlige Danmark

”Det har været vigtigt for mig som ledelsesambassadør at vise, at god offentlig ledelse skaber værdi – ikke blot for medarbejderne, men også for borgerne. Det har været et specielt år, men jeg tror og håber, at min indsats har været med til at understrege vigtigheden af stærkt lederskab i den offentlige sektor, især når det gælder om at lede igennem en krisetid,” siger Jette Runchel.

Jette Runchels sidste officielle gerning som ledelsesambassadør bliver et åbent webinar, hvor hun vil samle op på erfaringerne fra sin tid på posten. Det finder sted den 12. marts.

Erfaring fra Slotsholmen

Til at overtage titlen som ledelsesambassadør har KL, Danske Regioner og regeringen i stedet udpeget Søren Kryhlmand, der til dagligt er departementschef i Beskæftigelsesministeriet.

Han overtager officielt titlen den 15. marts, og fremover er det således Søren Kryhlmand, der skal bidrage til debatten om ledelse i den offentlige sektor.

”Ledelse har aldrig været mere relevant. Det seneste år har vi oplevet, hvor afgørende god ledelse er, når ydre omstændigheder pludselig tvinger os til at omstille den måde, vi arbejder på. Og på tværs af hele den offentlige sektor har ledere gjort sig en række vigtige erfaringer, som vi skal lytte til og lære af. Som ledelsesambassadør ser jeg frem til at kunne bidrage til den offentlige debat om, hvordan vi bedst samler de mange erfaringer op og dermed styrker udviklingen af fremtidens ledere i den offentlige sektor,” siger departementschef Søren Kryhlmand i forbindelse med sin udnævnelse.

Ledelsesambassadøren skal, ifølge Aftalen om Ledelse og Kompetencer, bidrage til, at debatten om ledelse i den offentlige sektor gennem egne erfaringer og nye med perspektiver.

Ledelsesambassadøren vil deltage aktivt for også være med til at promovere og skabe aktiviteter i Ledelsesugen, der afholdes årligt i uge 44 fra 2019 til 2021.