04. februar 2021

Kommunerne yder stor indsats over for udsatte skoleelever

Ny KL-stikprøve viser, at det fortsat er omkring 5 pct. af de børn i 0-4. klasse, der er mødt fysisk op til nødundervisning i uge 5, der er udsatte. Derudover gør kommunerne en stor indsats for håndholdt at følge elevernes trivsel, uanset om de er i skole eller hjemme.

For fjerde uge i træk har KL gennemført en stikprøveundersøgelse af fremmødet til nødpasning i landets skoler. Undersøgelsen viser, at 14 pct. af børnene i 0.-4. klasse i gennemsnit var mødt frem mandag den 1. februar. Heraf er de 5 pct. karakteriseret som udsatte elever, mens de resterende 9 pct. er andre elever. Det er en minimal stigning fra sidste uge, hvor tallet lå på 13,3 pct.

Blandt udsatte børn i 5.-9. klasse var der et fremmøde i nødpasning på, hvad der svarer til 4 pct. af alle elever i denne aldersgruppe. Det er også samme resultat som i sidste uge.

84 kommuner har svaret på spørgeskemaet.

Selvom det er langt fra alle udsatte elever, der er mødt frem på skolebænken, så gør kommunerne en enorm indsats for at tage hånd om dem. Mange kommuner har suppleret deres stikprøvesvar med eksempler på, hvad der stables på benene for de udsatte skoleelever. Mange lærere går dagligt ture med hver enkelt elev og har telefonisk kontakt med forældrene. Der er skoler, der laver aktivitetsposer, der kan afhentes på legepladsen. Mens der er skoler, der arrangerer online legeaftaler på Teams. For bare at nævne et par eksempler.

Fremmøde i dagtilbud

KL har ligesom sidste uge også spurgt ind til fremmødet i landets dagtilbud. Undersøgelsen viser, at 71 pct. af børnene i gennemsnit var mødt frem mandag den 1. februar. Det er præcis samme resultat som sidste uge.

84 kommuner har svaret på spørgeskemaet, hvor fremmødet varierer mellem 30 og 91 pct.

Ligesom de foregående uger er kommunerne også blevet spurgt til fraværet blandt det pædagogiske personale. Mandag den 1. februar var fraværet i gennemsnit 8 pct. I sidste uge lå det på 9 pct.