11. februar 2021

KL lancerer streamingtjenesten KL Play

Den 1. marts går KL i luften med en helt ny platform – KL Play. Det er et nyt virtuelt forum for videndeling og sparring. Ambitionen med KL Play er at levere endnu mere relevant og aktuel viden til endnu flere politikere, ledere og fagprofessionelle.

De fleste af os er efterhånden velbevandrede i Netflix, Disney+, TV2 Play og HBO. Og nu kan vi tilføje et nyt navn til listen.

1. marts går KL nemlig i luften med en helt ny streamingtjeneste, KL Play. I første omgang vil der blive fokuseret på sundheds- og socialområdet, men tanken er, at flere af de kommunale velfærdsområder på sigt bliver til gængelige på tjenesten.

Indholdet består af både netværk, interaktive webinarer og udsendelser, hvor man bare ”kigger med”. Alle webinarer og udsendelser bliver gemt i streamingtjenestens arkiv og kan tilgås når som helst. Med et abonnement får alle medarbejdere og politikere i kommunen adgang til alt indhold både live og i arkivet. Der vil også være mulighed for, at organisationer kan købe adgang.

”Coronakrisen har tvunget os ud på de digitale platforme i et hidtil uset omfang. Og coronakrisen har også vist os værdien af hurtigt at kunne videndele på tværs af KL og kommunerne og kommunerne imellem. Dét skal vi tage med videre – også når vi er på den anden side af denne virus,” siger Christian Harsløf, direktør i KL.

Bred vifte af indhold

På KL Play: Sundhed & Social vil der være 10 forskellige formater og over 50 udsendelser det første år. Der er programmer for alle, både politikere, embedsfolk og fagprofessionelle; topledere som medarbejdere.

Fx kan man som social- og sundhedsudvalgsmedlem i en kommune deltage i ”Sundheds- og Socialpolitisk Hjørne”, hvor KL-udvalgsformænd og -medlemmer er værter og fortæller om de politiske sager og dagsordner, som rører sig i det tværkommunale og nationale landskab. Man kan hente viden om nationale strategier og tiltag i ”Data og digitalisering” eller få oversat nye love, bekendtgørelser mv. i ”Nyt om lovstof”. Derudover kan man også dykke ned i ”Maskinrummet”, finde gode kommunale eksempler i ”Løsningsgalleriet”, nørde igennem i ”Fagnørderiet” eller deltage i Meet Ups og politiske netværksgrupper.

”Det forgange år har gjort det tydeligt, at det digitale rummer sine helt egne potentialer, som rækker langt ud over at være en erstatning for face-to-face kontakt. Og som også har relevans langt ud over en coronaepidemi. For når det kommer til videndeling og kompetenceudvikling betyder det virtuelle format, at viden kan blive spredt og oversat hurtigt og til rigtig mange mennesker,” siger Christian Harsløf og fortsætter:

”Tag nu som eksempel alle de bekendtgørelser og vejledninger, der er kommet i løbet af coronatiden. De skal tolkes og formidles videre fra os i KL til jer i kommunerne på ultra kort tid, og her kan vi ikke vente på, at vi holder en konference. Det er dag-til-dag. Helt samme tempo har vi forhåbentlig ikke behov for, når vi kommer på den anden side af coronakrisen, men det vil stadig være vores ambition at få delt den relevante viden, når den er relevant og aktuel. Dét kan vi med platformen her.”

Sneak peek sidst i februar

Allerede den 22. februar kan man få et sneak peek på platformen, når Christian Harsløf afholder Strategisk Salon om de større kommunale perspektiver for 2021 på social- og sundhedsområderne.

Og d. 26. februar vil KL sammen med kommuner og Marselisborg Consulting løfte sløret for evalueringen af frikommuneforsøget om tværkommunalt akutteam.

Læs mere om KL Play: Sundhed & Social her