22. december 2021

KL-formand: Kommunernes medarbejdere skal have hotline i julen

Både de kommunale medarbejdere på eksempelvis plejehjem og bosteder, der er på arbejde hen over julen, og Styrelsen for Patientsikkerhed skal kunne komme i kontakt med kommunen, hvis der opstår akutte situationer i forbindelse med udviklingen i corona-epidemien.

Sådan lyder det klare budskab fra KL’s formand, Jacob Bundsgaard:

”Alle de mange medarbejdere, der holder plejehjem, botilbud og alle de andre kommunale arbejdspladser kørende hen over julen, gør et helt uvurderligt stykke arbejde – og de skal selvfølgelig have en mulighed for at kontakte kommunen, hvis der opstår situationer i forhold til corona-virus, som der er brug for hjælp til at håndtere,” siger han.

Det indebærer også, at alle kommuner har et telefonnummer, som både de kommunale arbejdspladser og Styrelsen for Patientsikkerhed kan kontakte henover over julen, hvis situationen kræver det.

”Jeg tillader mig at håbe, at vi undgår en situation, hvor epidemien kommer ud af kontrol. Men skulle det alligevel ske, at epidemien pludselig eksploderer, skal vi være rustede – og det er da også mit klare indtryk, at kommunerne er klar til at reagere, hvis der opstår situationer på arbejdspladserne,” siger Jacob Bundsgaard.

×

Log ind