08. september 2020

Kommune vinder arbejdsmiljøpris

6.000 ansatte i Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvalt-ning har arbejdet målrettet med at skabe et bedre fysisk arbejdsmiljø. Indsatsen hædres nu med Arbejdsmiljøprisen 2020.

Det kan være hårdt for kroppen at arbejde i hjemme- og ældreplejen. Det er man opmærksom på i Københavns Kommune, som i 2013 satte gang i et målrettet arbejde med at ruste medarbejderne til en fysisk hård hverdag.

Som en del af det ugentlige program er der blevet indført holdtræning for de 6.000 medarbejdere. Indsatsen hedder ”Træning i arbejdstiden”, og startede egentlig som en god ide, men har vist sig at styrke både det fysiske arbejdsmiljø og arbejdsglæden blandt de ansatte.

Det arbejde har Arbejdsmiljørådet nu valgt at tildele årets Arbejdsmiljøpris i kategorien Muskel- og skeletbesvær.

”Københavns Kommune, der er landets største arbejdsplads, viser vejen. Indsatsen i Københavns Kommune baserer sig på forskningsresultater og har kun ladet sig gøre via en længerevarende og omfattende indsats, hvor der er opnået opbakning fra alle niveauer i organisationen til at indføre fysisk træning i arbejdstiden. Og resultaterne er meget overbevisende. Færre oplever smerter, og flere oplever, at fællesskabet er styrket. Det er flot for en så omfattende indsats,” siger Christina Lage, der er formand for Arbejdsmiljørådet, i en pressemeddelelse.

Udover prisen til Københavns Kommunes Sundheds- og Omsorgsforvaltning har Sanistål A/S, Sygehus Sønderjylland og Einar Kornerup A/S vundet Arbejdsmiljøprisen i kategorierne arbejdsulykker, psykisk arbejdsmiljø og Unge og nyansatte.

Læs mere om Arbejdsmiljørådets priser her.