15. september 2020

KL overgår til virtuelle konferencer resten af året

KL har i dag besluttet, at alle konferencer og større arrangementer omlægges til virtuelle koncepter i resten af 2020. Beslutningen er truffet, fordi stadig flere af kommunerne i disse dage arbejder ud fra et udvidet forsigtighedsprincip, der betyder, at de ikke ønsker, at deres medarbejdere rejser rundt i landet og deltager i fysiske møder.

”Den væsentligste årsag til, at vi holder fx  vores konferencer, er at videndele og skabe faglig udvikling på tværs af kommunerne. Den mulighed må ikke gå tabt, og derfor har vi besluttet at omlægge det hele til virtuelle koncepter resten af året, så vi fortsat kan samle flest muligt mennesker,” siger administrerende direktør i KL Kristian Wendelboe.

KL har allerede en række fysiske arrangementer undervejs, som har modtaget tilmeldinger. Samtlige tilmeldte vil få besked inden for kort tid om, hvordan det konkrete arrangement afholdes.

”Vi har tænkt os at udnytte denne her mulighed til at få videreudviklet vores virtuelle koncepter, så de både kan bidrage med viden, erfaringsudveksling og skabe netværk på tværs af kommunerne. Vi ser ind i en fremtid, hvor der fortsat kan være behov for at mødes på den virtuelle måde, og det er vi i fuld gang med at gøre os klar til,” siger Kristian Wendelboe og fortsætter:

”Når vi træffer denne beslutning for resten af 2020, er det fordi, vi forudsætter, at coronavirus vil være i Danmark i noget tid endnu og med risiko for, at smittetrykket stiger igen i løbet af efteråret og vinteren. Med udviklingen af vores virtuelle koncepter kan vi sikre, at vores medlemmer til hver en tid kan opretholde et højt niveau af videndeling og faglig udvikling.”