16. marts 2020

Afgørende med bemanding af vigtige funktioner

Fra i dag er skoler, dagtilbud og en række andre kommunale tilbud lukket for personligt fremmøde. Men det er langt fra det samme som, at det offentlige Danmark er lukket ned. Tværtimod arbejder hundredtusindvis af medarbejdere i kommunerne på højtryk for at holde samfundet i gang.

"Det siges rigtig ofte i de her dage, at det offentlige Danmark er lukket ned, og at medarbejderne er sendt hjem. Men det er ikke rigtigt. Hundredtusindvis af kommunalt ansatte går på arbejde for at passe på vores børn, vores udsatte borgere, vores syge og de ældre. De fortjener, at vi husker dem, og at vi giver dem en kæmpe tak for deres store indsats."

Sådan lyder det fra KL's formand Jacob Bundsgaard.

”Der er brug for, at de af vores medarbejdere, der varetager kritiske funktioner, er på arbejde. Det er klart, at man bliver hjemme, hvis man er sløj og har feber, som Sundhedsstyrelsen har meldt ud. Det ville man jo også gøre under normale omstændigheder," siger KL-formanden og fortsætter:

"Jeg er dybt taknemmelig for, at vores medarbejdere møder op hver dag, og det er rigtig vigtigt, at vi alle sammen giver dem mest mulig opbakning. For vi kan ganske enkelt ikke klare os uden dem. Det er fx sosu'erne på plejehjemmene og i hjemmeplejen, det er hjemmesygeplejersken, som skal give livsnødvendig medicin, det er sundhedsplejens besøg til for tidligt fødte, det er pædagogen, som skal passe vores børn, mens vi går på arbejde, det er socialpædagogen, som skal hjælpe borgere med et handicap igennem hverdagen."

Vigtigt med fælles opbakning

KL-formanden peger på, at der også er mange kommunalt ansatte, der arbejder hjemmefra fx med sagsbehandling.

Jacob Bundsgaard appellerer til, at vi alle sammen bakker op om de mennesker, der arbejder på de kommunale arbejdspladser.

"Det kan være svært med begrænsninger på besøg på plejehjem, man kan som borger opleve ændringer i hjemmeplejen, og hverdagen vil unægtelig se anderledes ud for de børn, der er i institutionerne. Men der gøres en stor indsats for at gøre det så godt som muligt, og det skal vi takke alle dem, der går på arbejde, for. Vi skal hjælpes ad med at passe godt på hinanden."