01. december 2020

Trods coronavirus: Rekordmange virksomheder er tilfredse med erhvervsindsatsen

Hele 61,7 procent af virksomhederne er tilfredse med det lokale erhvervsklima. Det tal har aldrig været højere i undersøgelsens 11-årige historie, og det endda i en særlig tid, hvor coronakrisen har ramt dansk økonomi og erhvervsliv hårdt.

Dansk Industri har for ellevte år i træk taget temperaturen på det lokale erhvervsklima i kommunerne. På trods af corona er rekordmange 61,7 procent virksomheder i 2020 meget tilfredse eller tilfredse med den lokale erhvervsindsats i undersøgelsen.

En tilfredshed med kommunernes erhvervsindsats, der aldrig har være højere. Det glæder formand for KL's Kultur-, Erhverv- og Planudvalg, Leon Sebbelin.

”Kommunerne har lagt sig i selen for at hjælpe de lokale virksomheder godt gennem coronakrisen. I en usædvanlig tid, er det virkelig glædeligt at se, at virksomhedernes samarbejde med deres kommune er en så positiv oplevelse,” siger Leon Sebbelin.

Tilfredsheden med kommunernes erhvervsindsats har, siden undersøgelsen første gang blev offentliggjort i 2010, været stødt stigende med ti procentpoint på ti år.

Erhvervsfremmesystemet har bestået eksamen

Tiltag fra kommunernes side har blandt andet været lokale hjælpepakker, fremrykning af betalinger til private leverandører, igangsættelse af bygge- og anlægsprojekter, hjælp til digitalisering og lokal markedsføring.

Leon Sebbelin ser også det positive resultat som et udtryk for, at det sammenhængende erhvervsfremmesystem virker.

”Det er min klare opfattelse, at det nye erhvervsfremmesystem, som så dagens lys for knap to år siden, har bestået sin svendeprøve. Den smidige vejledning fra kommuner, de tværkommunale erhvervshuse og staten har hjulpet virksomheder på rette vej gennem en usædvanlig krisetid,” fortæller Leon Sebbelin.

Mere end 7.600 virksomheder har i år deltaget i Dansk Industris undersøgelse. Virksomhederne vurderer kommunerne på en række parametre som blandt andet infrastruktur, arbejdskraft og brug af private leverandører.

Yderligere materiale 

  • PDF

    Læs DI's Lokal Erhvervsklima 2020 her

 Læs mere om DI’s Lokalt Erhvervsklima 2020 her