23. december 2020

Kommunerne er klar til at give de første danskere coronavaccinen

Kommunerne igangsætter en kæmpe logistisk indsats for, at vi kan vinde kampen mod COVID-19, når den danske vaccination mod virussen starter. Ældre på plejehjemmene står forrest i køen til en coronavaccine.

Det er blot et lille stik i armen på den første dansker, men et kæmpeskridt i kampen for at få styr på coronapandemien.

Efter jul får de første danskere nemlig en indsprøjtning med coronavaccinen fra Pfizer og bioNTech. De ældre på plejehjem og nogle steder også udvalgt personale på plejehjemmene har højeste prioritet.

KL’s formand Jacob Bundsgaard glæder sig over, at vaccinationen er sat i gang, da vaccinen er det afgørende våben i kampen mod covid-19.

”Det, der kan blive begyndelsen på enden af pandemien i Danmark, starter, når vi om kort tid giver den første vaccine. Vi begynder på plejehjemmene, hvor der er et ekstra behov for at passe på vores ældre og svage medborgere. Det er et kæmpe arbejde, der nu går i gang for at få standset smittespredningen. Faktisk står vi over for en vaccineopgave, der bliver større end noget, vi nogensinde har prøvet før,” siger Jacob Bundsgaard og fortsætter:

”Nu gælder det om at få stoppet coronasmitten især de steder, hvor risikoen er størst. Og derfor er vi også glade for, at vores medarbejdere i ældreplejen får tilbud om vaccine som nogle af de første, da de står helt fremme i frontlinjen hver dag blandt de mest sårbare borgere. Meldingen fra sundhedsmyndighederne er, at vaccinen er både gennemtestet, meget virksom og meget sikker. Så nu ser vi frem til at komme i gang med at vaccinere. Nu kan vi snart se lyset for enden af tunnelen,” siger Jacob Bundsgaard.

Stor fleksibilitet

Der er allerede et stort logistisk arbejde i gang i kommunerne med at gøre klar til, at de første plejehjemsbeboere kan modtage vaccinen. Og der vil i den kommende tid være en del nye opgaver på plejehjemmene, når vaccinationsplanen skal effektueres.

”Det har allerede været en krævende tid for os alle, både borgere og medarbejdere, siden coronavirus kom til Danmark. Vi har været nødt til at stå sammen og være fleksible. Nu kommer vi igen til at trække på vores medarbejdere, når vi skal have vaccinen gennemført. Jeg er sikker på, at vi i fællesskab også kommer det sidste stykke frem til målstregen, så de mest sårbare kan beskyttes mod corona," siger Jacob Bundsgaard.