12. juni 2019

Mød kommunerne på Folkemødet

KL har igen i år et telt på Folkemødet. Her vil der blive afviklet 24 debatter, hvoraf kommunerne selv står for 16, og alle debatterne rejser spørgsmål, der betyder meget for vores velfærdssamfund.

Passer kommunerne mon godt nok på mine data? Fucking offentlige ansatte. Et nyt udligningssystem uden tabere? Demokratiet er under pres. Er du klogere end din borgmester?

Sådan lyder et udpluk af overskrifterne på de godt 24 debatter, der vil være i KL’s telt på Folkemødet 2019. Under overskriften ”Mød kommunerne” slår KL nemlig teltdugen op for en bred vifte af debatter, hvoraf kommunerne står for hele 16 debatter.

”I år har vi for alvor åbnet vores telt for, at kommunerne kan sætte fokus på netop dét, der rører sig lokalt hos dem. Det betyder, at vi har et væld af debatter om alt fra klimaudfordringer til en 4-dages arbejdsuge og værdien af kunst og kultur. Alt sammen debatter, som sætter fokus på de kommunale kerneopgaver og de dilemmaer, opgaver og udfordringer, som kommunerne står over for hver dag ,” siger KL’s formand Jacob Bundsgaard.

Se programmet for KL’s telt her.

Data og demokrati

Fredag bliver der i KL’s telt sat fokus på handicapområdet, folkeskolen, unges sundhed og samfundsansvar i offentlige og private virksomheder. Alle debatterne foregår i samarbejde med aktørerne på området.

Endelig er KL vært for 2 debatter om data og demokrati. Fredag aften sluttes af i det mere muntre hjørne med politikerquizzen ”Er du klogere end din borgmester”, hvor bl.a. KL’s formand Jacob Bundsgaard og næstformand Martin Damm står klar til at tage udfordringen op.

”Vi glæder os rigtig meget til at bringe den kommunalpolitiske stemme ind i centrale debatter om velfærdssamfundet og de kommunale kerneområder og i debatter om ledelses- og arbejdsgivertemaer – både i vores eget telt og i de knap 100 debatter, som KL’s politikere, direktører og chefer deltager i under Folkemødet,” siger KL’s næstformand Martin Damm. 

Fokus på ledelse

Foruden arrangementerne i KL's telt, er KL også medarrangør af Ledelsesscenen, som blev etableret under sidste års Folkemøde. Her er KL arrangør af i alt seks debatter og medarrangør på yderligere to i samarbejde med DJØF.

Ledelsesscenen er et partnerskab mellem KL, Mercuri Urval, Lederne, DJØF og Mandag Morgen i samarbejde med Folkemødet. Ledelsesscenen er placeret ved indgangen til Cirkuspladsen (placering C28).

Se hele programmet for Ledelsesscenen her.

KL's telt er placeret ved Allinge Røgeri (placering F7).