31. januar 2019

Lancering af den første baseline for verdensmålene

Den 31. januar lanceres Danmarks første baseline for verdensmålene. Til lanceringen deltager blandt andre HKH Kronprinsessen og Københavns overborgmester, Frank Jensen.

Hvordan går det egentlig med at opfylde verdensmålene i Danmark, og hvordan skal vi måle på dem i Danmark, så vi kan handle på dem?

Det giver projektet ”Baseline for Verdensmålene” et svar på. Med lanceringen kan vi fejre, at vi nu er nået et vigtigt skridt nærmere, hvordan Danmark skal gå i front med at opfylde verdensmålene.

Verdensmålene i Danmark

Baselinen er blevet til på initiativ af 2030-panelet for at understøtte 2030-netværket. Det er en kortlægning og status på, hvor langt vi er med at opfylde verdensmålene og på sigt, hvordan udviklingen går.

"Det her er et stort fremskridt for kommunernes arbejde med verdensmålene. Det giver bedre forudsætninger for at udvikle indsatsen, når vi får en viden om, hvor langt vi egentlig er med de enkelte mål – og også kan sammenligne direkte med fx andre kommuner," siger direktør i KL Laila Kildesgaard.

Bæredygtige byer og lokalsamfund

Den første baseline, der præsenteres den 31. januar er et pilotprojekt, der kortlægger hvor langt Danmark er med at opfylde ét af målene, nemlig verdensmål 11 ”Bæredygtige byer og lokalsamfund”. Projektet skal være afsæt for at lave baselines for alle verdensmålene.

Til lanceringen vil HKH Kronprinsessen overvære 2030-panelets overdragelse af projektet ”Baseline for verdensmålene” til 2030-netværket. Efterfølgende åbnes dørene for offentligheden, hvor der bl.a. vil være taler fra Københavns overborgmester Frank Jensen og KADKs rektor Lene Dammand Lund inden projektets resultater for baselinen præsenteres.