26. august 2019

Ny kontorchef for Teknik og Miljø i KL

KL har ansat Sara Røpke som ny kontorchef for Teknik og Miljø. Hun har tidligere arbejdet som kontorchef i Miljøministeriet og sekretariatschef i Greater Copenhagen Committee.

Sara Røpke er 47 år og uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. Hun har solid erfaring som embedsmand, personaleleder og fagchef og har beskæftiget sig med både sundhedspolitik, miljøpolitik og erhvervspolitik.

Fra 2012 til 2018 var Sara Røpke kontorchef i Miljøministeriet med ansvar for en række forskellige fagområder: Vandplaner, friluftsliv, luftforurening og støjforurening. Senest kommer hun fra en ansættelse som sekretariatschef i Greater Copenhagen Committee, hvor hun har arbejdet tæt sammen med kommuner og regioner på den danske og svenske side af Øresund om at skabe en stærk metropolregion.

”Vi havde et stærkt ansøgerfelt, men valget faldt på Sara, fordi hun både har lang erfaring med personaleledelse, kender dele af vores fagområde rigtig godt, har været ansat i staten, kender arbejdet i kommuner og regioner og har skullet løfte en meget kompleks ledelsesopgave i Greater Copenhagen. Jeg glæder mig meget til samarbejdet,” siger Laila Kildesgaard, direktør i KL.

Sara Røpke skal være chef for KL’s Teknik- og Miljøkontor, som varetager kommunernes interesser og yder rådgivning på områderne miljø, vand, natur og planlægning, forsyning og affald, veje og trafik, beredskab samt by- og boligpolitik.

"Jeg glæder mig til at vende tilbage til miljøområdet og arbejde med klima og miljø ud fra et kommunalt perspektiv. Kommunerne spiller en afgørende rolle på det grønne område, ikke mindst hvis regeringens høje ambitioner på klimadagsordenen skal indfries. Jeg ser meget frem til at bidrage til at gøre KL til en stærk og relevant samarbejdspartner for kommuner, stat og interesseorganisationer,” siger Sara Røpke.

Sara Røpke starter i det nye job den 30. september 2019.