19. januar 2021

Kommunernes netværk om udsatte boligområder 2021 går i luften den 3. februar!

KL åbner nu op for dette års netværksmøder i Kommunernes netværk om udsatte boligområder

Kommunernes netværk om udsatte boligområder er nu klar med årets første netværksmøde. Denne gang med fokus på sociale indsatser og på baggrund af offentliggørelsen af den nye ghettoliste i december 2020.

Netværket henvender sig særligt til medarbejdere i kommuner, der har udsatte boligområder og fokuserer på at dele viden og erfaringer med udvikling af områderne til attraktive og socialt bæredygtige boligområder.

Med ghettolisten pr.  1. december 2020 var 16 boligområder faldet af regeringens liste over udsatte boligområder i forhold til 2019. Det tegner umiddelbart godt, men ved vi nok om hvilke indsatser der har virket? Er boligområderne uden for listen ikke længere udsatte? eller er der risiko for, at disse områder kommer på ghettolisten igen? og hvordan påvirker parallelsamfundsaftalens redskaber egentlig udviklingsarbejdet med boligområderne?  

Gunvor Christensen fra VIVE er tilknyttet følgeevalueringen af Parallelsamfundsaftalen, i samarbejde med BUILD, dette arbejde kan man følge på projektets hjemmeside. Gunvor giver på mødet sit bud på, hvilke effekter man kan opnå ved forskellige typer udviklingsgreb - heriblandt fysiske omdannelser, udlejningsaftaler, boligsociale indsatser og selvfølgelig de offentlige velfærdstilbud, som skole og dagtilbud i boligområderne.

På årets første møde vil vi også dykke ned i kommunernes arbejde med ghettokriterierne. Bl.a. skal vi høre om tryghedsskabende indsatser fra Københavns kommunes kontor for ”Sikker By” og fra Louise Buch Viftrup, funktionsleder af Boligsocialnet, får vi et bud på hvordan det boligsociale landskab ser ud nu, hvor landsbyggefondens bevilling til boligsociale indsatser er beskåret. 

Transport-, Bygge- og Boligstyrelsen og KL’s Børn, Unge og Folkeskole vil også deltage, og hjælpe os med os med at tage temperaturen på ghettolisten og gøre status over implementeringen af parallelsamfundsaftalens regler på skole og dagtilbud. 

1.netværksmøde ligger d. 3. februar kl. 9:00-14:30

For at deltage i netværksmødet skal du tilmelde dig netværket, her
og derefter tilmelde dig selve netværksmødet, her

Netværket adresserer ikke alene de sociale indsatser. Derfor zoomer vi på årets 2. møde d. 17. maj  ind på udviklingsplaner og andre fysiske indsatser, der modvirker parallelsamfund og ghettodannelse.

Hvis du er interesseret i at vide mere om netværket kan du orienterer dig i netværkets programmer fra 2020, her

Arbejdet med almene boliger generelt, herunder tilsyn, nybyggeri og renovering mv. adresseres i KL’s netværk for almene boliger, der kan findes her

Ved praktiske spørgsmål kan henvendelse ske til studentermedhjælpere, Albert Østerbye på ALCP@kl.dk eller på tlf. 3370 3936 eller Charlotte Jørgensen på CHCJ@kl.dk eller tlf. 3370 3918

Ved spørgsmål af faglig karakter kan henvendelse ske til Ulla Schärfe, på ULSC@kl.dk eller. tlf. 3370 3286 eller til Troels Øhlenschlæger, på TRGR@kl.dk eller på tlf. 3370 3683